De wet van aantrekking uitgelegd: hoe je krijgt wat je wilt


Imke tijdens haar event over de wet van aantrekking

De wet van aantrekkingskracht is als de wet van de zwaartekracht: hij werkt altijd, of je er nou in gelooft of niet. Imke neemt je kort mee naar de kern van ’the law of attraction’.

Wat je uitdraagt, krijg je terug. Dat is de essentie van de wet van aantrekking. Anders gezegd: bevind je op de ‘frequentie’ van datgene wat je wilt ontvangen en het kan niet anders dan naar je toekomen.

Frequentie, hoe dan?

Alles is energie en beweegt continu ten opzichte van elkaar. Met het blote oog is dit het mooiste te zien in de natuur waar niets een moment stil staat. Heel wat stappen verder ingezoomd, toont de kwantummechanica dat voorbij celniveau de meest minuscule atomen nog steeds áltijd in beweging zijn. En zo zijn ook onze gedachten in een continue flow van komen en gaan. Hierin huist een enorme kracht. Hoe vriendelijker namelijk jouw gedachten zijn, hoe fijner je je voelt en hoe hoger je trillingsniveau is. Logischerwijs geldt voor negatieve gedachten het tegenovergestelde. Daar ga je je niet beter van voelen.

Wat overeenkomt, trekt aan

De wet van aantrekking stelt dat hetgeen dat overeenkomt elkaar aantrekt. Positieve energie trekt meer positieve trillingen aan en vice versa. Vergelijk het met een radio of TV-zender. Wanneer je afstemt op RTL4 krijg je niet de programmering van de publieke omroep te zien. Een ander voorbeeld -tevens leuk om mee te experimenteren – is de kunst van de glimlach. Zodra je naar iemand lacht, lacht de ander terug. Zelfs de meest grumphy persoon op aarde zal een glimlach niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Misschien worden de mondhoeken slechts een millimeter verplaatst of is er enkel binnenin een gedachte van “hey er wordt naar me gelachen”, het kan niet niéts met je doen.

Wat je aandacht geeft groeit

We leven in een universum dat op aantrekking gebaseerd is, zonder uitzondering. Wanneer je iets leuk vindt en daar volledig ‘ja’ tegen zegt, trek je het aan. Wanneer je iets ziet of ervaart wat je niet wilt en daar volmondig ‘nee’ tegen zegt, het wegdrukt of het niet wilt aankijken, trek je dát aan. Elke gedachte, elk woord en daarmee elk gevoel betekent “ja, kom naar me toe, daar wil ik meer van”. Hoor je jezelf klagen over iets? Wat je dan eigenlijk zegt is, “ja, kom naar me toe met datgene wat ik eigenlijk niet wil.” Word daarom bewust van hetgeen je uitzendt.

Baas over eigen brein

Gaat het voor jou verkeerde kant op? Weet dan dat je zelf bij machte bent te veranderen hoe je naar een situatie kijkt. Zodanig dat je te allen tijde – óngeacht de situatie – de vibratie van overvloed en weelde kunt activeren. Niemand anders voelt wat jij voelt en denkt wat jij denkt, daar heb je echt zelf de verantwoordelijkheid in te pakken.

Imke van Kuppeveld

Stappenplan: trek aan wat je wilt

1. Vraag wat je wilt

Praat onder andere in ‘wel’ in plaats van ‘niet’. Zo trek je aan wat je wél wenst en vaagt hetgeen wat niet past meer en meer naar de achtergrond. 

2. Het is je gegeven

Voor deze stap hoef je niets te doen. Het ís er namelijk al. Zoals Walt Disney zou zeggen: “If you can dream it, you can do it.” Al zou ‘create’ in dit geval passender zijn. Geloof dat die droombaan/dat huis/die partner al bestaat.

3. Ontvang

Ontdoe je van elke vorm van weerstand en laat toe wat je graag wilt. Lees: dit is voor de meesten onder ons de moeilijkste stap. Verwacht overvloed, want echt, er is genoeg voor iedereen. Sta ervoor open.

4. Word heel goed in stap drie 😉

5. Wees mild naar jezelf zodra je contrast ervaart

Het leven is niet altijd één positieve melodie en dat maakt het juist leuk. Zodra je namelijk contrast ervaart en je daardoor bewust wordt van iets wat je niet wilt, weet je tevens wat je wél wilt. (H)erken op zo’n moment dat je in stap één bent beland en wees daar helemaal oké mee. Herhaal simpelweg het stappenplan.

Event 30 juli: Keuzes maken en aantrekken wat je wilt

Wil jij de regie over je leven (her)pakken en daarbij het voorgaande (leren) toepassen? Imke helpt je hier graag mee! Op dinsdag 30 juli aanstaande staat er een Summeravondclass gepland in hartje Amsterdam. Het event duurt van 19:30 tot 22:00 uur en vindt plaats bij Spot Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop

Ben jij erbij?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *