De 23 leukste hotels van Nederland 2


Going to bed like

Weekendje weg in eigen land en op zoek naar een tof hotel? Ik tip je mijn 23 favoriete hotels in Nederland.

Deze 23 hotels zijn zo leuk dat ze op zichzelf eigenlijk al genoeg reden zijn om een weekend weg te gaan. Maar mocht je nu al een weekend weg in Nederland gepland hebben en op zoek zijn naar een fijn hotel, dan heb ik ook tips voor je. Allemaal op Hollandse bodem!

1. Villa Augustus, Dordrecht

Hotel-tip: Villa Augustus in Dordrecht

Jep, ik ben fan! Villa Augustus heeft de looks (hallo imposant pand), de sfeer, het restaurant én de locatie. Al hoef je eigenlijk het hotel niet uit als je hier een weekend weg bent. Maar doe dat toch maar wel, want Dordrecht is verrassend leuk!

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

2. Buitenplaats Beekhuizen, Velp

Onze pod

Een echte parel in eigen land: deze huisjes op de Veluwe zijn toch een droom die uitkomt? In de winter warm je gezellig op bij het vuur en ga je vroeg naar bed, in de zomer zit je avonden lang buiten. De natuur is nooit ver weg – je slaapt letterlijk op de Veluwe. Oh, en het eten is gelukkig ook goed. Zet ‘m maar op je bucketlist: Buitenplaats Beekhuizen.

>> Bekijk hier de pods en beschikbaarheid

3. Juffertje in ’t Groen, Driehuizen

Juffertje in het Groen

Nog zo’n Pinterest-proof pareltje in de natuur. Bij Juffertje in ’t Groen ga je back to basic en vergeet je gegarandeerd alle stress. Lekker even de stad uit, staren over de weilanden en zelf koken in de tiny house. Het is niet groot, maat je hebt er alles wat je nodig hebt. Is diit huisje volgeboekt? Check dit natuurhuisje om de hoek dan eens >

>> Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid

4. Huis ter Duin, Noordwijk

Huis ter Duin

Met Van Duijn als achternaam kom ik hier graag natuurlijk 😉 Al vind ik dat je in zo’n klassieker als Huis ter Duin toch gewoon eens geweest moet zijn? Dit hotel weet wat service is, heeft prachtige kamers en dat uitzicht..! Je kijkt uit over het strand en loopt ’s avonds gemakkelijk nog even naar Bries of de Branding, mijn favo strandtenten in Noordwijk.

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

5. Carlton Ambassador, Den Haag

Carlton Den Haag

Door op de chique tour: een romantisch weekend weg én toffe stedentrip beleef je in Den Haag. Ik vind Den Haag altijd een fancy vibe hebben, wellicht doordat het de politieke hoofdstad is. Al ontdekte ik tijdens een toffe fietstour ook de ‘andere kant’. En ja, het strand is nooit ver weg! Slaap chique in het Carlton Ambassador.

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

6. Qbic, Amsterdam

Qbic Amsterdam
Qbic Hotel

Familie van LBG Hotels (van die toffe hotelconcepten in Maastricht) dus een tof hotel en een fijn prijsje. Qbic zit bovendien op een praktische locatie (Zuidas) dus met de metro ben je overal echt zó. Al hoef je voor lekker eten niet lang te reizen: de Wagamama zit tegenover Qbic 😉 Check hier tien toffe dingen om te doen in Amsterdam (die ook locals leuk vinden).

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

7. CityHub, Amsterdam

CityHub

Nog net iets voordeliger dan Qbic en midden in Amsterdam! Maar dan slaap je wel in een capsule en deel je de badkamer. Hartstikke leuk voor als je andere mensen wilt ontmoeten, maar wel je eigen ruimte ambieert. Hostel 2.0 dit! Check hier de prijzen van CityHub.

>> Bekijk hier de capsules en beschikbaarheid

8. Town House, Maastricht

Townhouse Designhotel Maastricht

Eén van de hotels van LBG Hotels en daarmee al gegarandeerd een topplek! Townhouse is een begrip in het prachtige Maastricht, met dank aan het huiskamergevoel dat je in de lobby ervaart. Het is echt thuiskomen hier! Het vriendelijke personeel helpt je graag verder en het ontbijt is niet mis.

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

9. Karel V, Utrecht

Ik heb slechts een keer in een hotel in Utrecht geslapen, maar dat was meteen het beste: Grand Hotel Karel V. Ik nam mijn vriend hier mee naartoe op zijn 30ste verjaardag, net voordat we in Utrecht gingen wonen. Sindsdien slaap ik natuurlijk gewoon thuis 😉

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

10. ’t Heidehuisje, Den Bosch

Heidehuisje

Officieel ligt ’t Heidehuisje net buiten Den Bosch, in het gehucht Nuland. In 15 minuten rijden (of 30 minuten fietsen) sta je echter op Station Den Bosch. Ideaal voor wie houdt van stadse gezelligheid én tot rust wil komen in een persoonlijke setting. ’t Heidehuisje staat op het erf van gastvrouw Miranda, die je helemaal in de watten legt. Het ontbijt is werkelijk hemels! Take me back! Boek ’t Heidehuisje via deze site.

11. Urban Residences, Rotterdam

Nog even werken met uitzicht

Je hebt zoveel hippe hotels in Rotterdam, maar stiekem is een eigen appartement toch ook heerlijk? Zeg je Rotterdam, dan zeg je skyscrapers! En dus sliep ik in 2018 een paar nachtjes in een appartement van Urban Residences, midden in de wereldstad. Door een appartement voel je je meteen thuis, en kan je bovendien wat kosten besparen door zelf te koken.

>> Bekijk hier de appartementen en beschikbaarheid

12. Geertien, Blokzijl (bij Giethoorn)

Geertien

Giethoorn is prachtig maar o zo druk. Beter verblijf je dus net buiten het dorp, in een net zo mooi dorpje. Blokzijl is minstens zo fotogeniek, op zijn eigen manier. Net buiten het dorp vind je Geertien, waar je heerlijk kunt eten en slapen. Of ga op chic naar Kaatje bij de Sluis!

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

13. De Pier Suites, Scheveningen

De Pier

Vergane glorie is de pier in Scheveningen al jaren niet meer! Sinds de vernieuwde pier werd geopend in 2016 komen mensen er graag weer. Niet alleen voor de leuke restaurantjes, maar ook zeker voor het reuzenrad en het hotel aan het einde van de pier. Je zou maar wakker worden in een suite op het water!

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

14. Hotel Credible, Nijmegen

Credible

Een van mijn lievelingshotels van Nederland! Hotel Credible in Nijmegen is zó leuk! Mooie kamers, supervriendelijke bediening, heerlijk eten en drinken en op steenworpafstand van alle leuke tentjes van Nijmegen. Echt, gaat heen. Nijmegen zal je verrassen, alleen al door Credible.

>> Bekijk hier de kamers en beschikbaarheid

15. Hotel Malts, Haarlem

Haarlem

Schattig, kleinschalig hotel in Haarlem op een superlocatie: tegenover By Lima en om de hoek van de Grote Markt. Sowieso is Haarlem natuurlijk niet heel groot, dus vanaf Malts ben je zo op alle leuke plekjes. Haarlem blijft ideaal voor een weekend weg, want… dichtbij het strand en het Kennemerland.

Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid >

16. Damhotel, Edam

Edam

Edam staat misschien niet direct hoog op je bucketlist, maar daarmee is het juist een ideaal stadje voor een weekend rust. Het centrum van Edam doet niet onder voor bekendere Hollandse steden, en vanuit Edam ben je natuurlijk zo in de prachtige natuur van Laag-Holland. Slapen doe je in het Damhotel.

Check hier de prijzen >

17. Post Plaza, Leeuwarden

Post Plaza

Leeuwarden is zoveel meer dan een studentenstad! Het is het kloppende hart van Friesland, het was de culturele hoofdstad van 2018 én het is de ultieme uitvalsbasis voor de prachtige Friese meren. Bij hotel Post Plaza slaap je niet alleen super, maar kan je ook heerlijk eten. Aanrader in het centrum!

Check hier de prijzen >

18. Huis van Bewaring, Almelo

Huis van Bewaring

Ik heb al meerdere keren in dit hotel geslapen, omdat mijn broers een aantal jaar de Strong Man Run liepen in Almelo. En omdat het totaal geen straf is om hier een nachtje te verblijven! Ik zeg ‘geen straf’, maar dat was het voorheen wel. Dit hotel is namelijk gevestigd in het voormalige Huis van Bewaring. Een gevangenis dus! Gelukkig zijn de kamers groter dan de gemiddelde cel. Aanrader is de suite met het ronde bed en een bad op pootjes!

Check hier de prijzen >

19. Wikkelhouse (Stayokay), Dordrecht (Biesbosch)

Dit hotel – of eigenlijk een huisje – staat hoog op mijn Nederland bucketlist! Het is onderdeel van Stayokay Dordrecht en staat aan de rand van natuurgebied de Biesbosch. Lukt het je niet om het Wikkelhouse te boeken? Check dan even de website van Stayokay zelf!

Check hier de prijzen >

20. Schimmelpenninck Huys, Groningen

In dit hotel sliep ik helaas in de ‘beginjaren’ van mijn blogcarrière. Ik heb er dan ook geen foto’s van. Des te scherper zijn mijn herinneringen! Er was een jacuzzi in de kamer en het hotel had heel veel sfeer. Echt een oud-Hollands pareltje! Neem zelf maar een kijkje 😉

Check hier de prijzen >

21. Hotel Noordsee, Ameland

Ik ben de tel kwijt geraakt van hoe vaak ik op Ameland ben geweest! Het zit zo: mijn opa en oma waren voorheen eigenaar van een van de appartementen die bij dit hotel horen. Zo heb je de lusten van een hotel én het gemak van een appartement. Hotel Noordsee bevind zich precies tussen het strand en het centrum van Nes is; ideaal! En tja, de Wadden zijn altijd een goed idee.

Check hier de prijzen >

22. The Student Hotel, Rotterdam

Vergeet ook niet het hippe The Student Hotel. Je vindt dit hotel niet alleen in Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook in Maastricht, Eindhoven en andere steden in binnen- en buitenland. Wat dacht je van Barcelona? Al is Rotterdam ook een wereldstad, toch? Liefde voor de lobby waar altijd wat te beleven is.

Check hier de prijzen >

23. Bunk Hotel Utrecht

Werken , eten en slapen bij BUNK

Deze zomer sliep ik bij Bunk Hotel Utrecht, een tof hotelconcept dat zichzelf tussen hostel en hotel schaart. Bunk is gevestigd in een prachtige kerk nabij Utrecht Centraal Station, dus ideaal te bereiken. Daarnaast kun je hier heerlijk werken, eten en borrelen. Dat vraagt om een weekend Utrecht!

Check hier de prijzen >

Wat is jouw favoriete hotel in Nederland?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

N.B. Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een kleine commissie als je via mijn blog een van deze hotels boekt. Het kost jou niets extra’s.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De 23 leukste hotels van Nederland