Zij verdient een ton per jaar: Cynthia Schultz 3


Cynthia Schultz

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Cynthia Schultz deelt hoe zij met Structuurjunkie ruim een ton per jaar omzet.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Dit is hoe Cynthia Schultz – bekend van Cynthia.nl en Structuurjunkie – twee ton per jaar omzet.

1. Kan je je even voorstellen? 

“Ik ben Cynthia Schultz, 29 jaar en ik woon in Zwolle met mijn vriend en hond. Ik heb twee bedrijven: mijn blog Cynthia.nl en Structuurjunkie. Ik blog al 13 jaar; voorheen als Miss Lipgloss, nu over alles wat mij bezighoudt. Van citytrip tot boek tot wat ik die week meemaak. Mijn focus ligt sinds 2019 vooral op Structuurjunkie. Daarvoor ontwikkel ik planners en online trainingen. Zo help ik ondernemers en andere professionals aan meer structuur, focus en productiviteit. Circa 80 procent van mijn inkomen komt nu van Structuurjunkie. Ik ben dit bedrijf al in 2017 begonnen, maar sinds 2019 ben ik er meer tijd in gaan stoppen. Dat betaalt zich nu uit. Het is als een speer gegaan.” 

2. Waarmee help jij je klanten precies? Welk probleem los je op? 

“Mensen hebben weinig overzicht, geen structuur en zijn hierdoor altijd aan het werk. Ik help deze mensen aan meer structuur, focus en productiviteit, zodat ze meer tijd voor zichzelf hebben. Dit doe ik door mijn planners, online trainingen of 1-op-1-begeleiding. Al is dat laatste slechts een klein onderdeel. Ik begeleid slechts drie a vier ondernemers tegelijk. Door mijn hulp hebben ze meer rust, ruimte en grip op hun leven en werk.” 

3. Wat is het verdienmodel van jouw bedrijf? 

“Ik heb drie verdienmodellen met Structuurjunkie:

 1. Mijn planners en andere stationary 
 2. Mijn online trainingen
 3. Uitgebreidere trajecten voor ondernemers van een half jaar of een jaar”

Update: Cynthia bracht in het najaar van 2020 ook een boek uit over wandelen.

4. Wat was jouw omzet in 2019?

“Met Structuurjunkie heb ik 120.000 euro omzet gedraaid in 2019. Daarnaast verdiende ik met mijn blog ook nog circa 80.000 euro. Totaal dus 200.000 euro. 

De daadwerkelijke omzet van mijn planners lag hoger, maar omdat ik hiervoor samenwerk met een uitgever, krijg ik enkel mijn deel van de verkoop. Deze royalties krijg ik twee keer per jaar uitbetaald. Ik krijg een percentage van de omzet.”

5. Wat voor kosten had je?

“Tot 2019 gooide ik alles op een hoop. Nu werk ik volgens de Profit First-methode en heb ik het overzicht.

Omdat ik een BV heb, en mijn eigen salaris als ‘kosten’ worden aangemerkt, heb ik hoge kosten. Totaal zo’n 140.000 euro. Maar daarvan keer ik mezelf dus ook 5.000 euro per maand uit. Daar moet ik nog belasting over betalen. De helft van mijn winst keer ik per kwartaal aan mezelf uit als winstuitkering. Daar betaal ik nog belasting over.

Andere kosten die ik maak zijn onder andere mijn drie teamleden (virtual assistent, technishc assistent en redacteur voor mijn blog). Ze werken allemaal een paar uur per week voor mij. 

Inmiddels heb ik ook fulfillment: een partij die mijn planners verstuurt aan mensen die mijn training volgen. Deze investering verdien ik dus wel altijd terug.

Tot slot zijn er nog kosten voor vervoer en verblijf (bijvoorbeeld als ik naar een congres of op workation ga) en kosten voor online tools. Ik geef flink geld uit aan Webinargeek, mijn twee websites en hosting, trainingen en coaching voor mezelf. Mijn coach John Slabbekorn kost zeker wat, maar levert mij genoeg op.”

6. Hoeveel uur werk je in de week?

“Meestal vijf dagen per week, totaal denk ik denk 30-35 uur. Maar ook wel eens 20 of 40 uur. Je hoeft je niet over de kop te werken om goed te verdienen. Als je goed plant en een goede structuur hebt, en gefocust en produtief werkt, dan houd je tijd over. Ik wil geen 50, 60 of zelfs 80 uur werken. Het kan eens gebeuren, maar niet permanent. Ik wil genieten. Je werkt om te leven, niet andersom.”

7. Hoelang duurde het van starten met dit bedrijf tot deze omzet? 

“Structuurjunkie is gestart in 2017, maar in 2018 verdiende ik nog maar ongeveer 15.000 euro per jaar ermee. Aan het begin van 2019 verdiende ik nog 80-90 procent met mijn blog. Aan het eind van het jaar was dit 80-90 procent met Structuurjunkie. Het was tevens mijn hoogste jaaromzet ooit. Ik heb met bloggen nooit zoveel geld verdiend. 

De omzet van Structuurjunkie is in circa anderhalf jaar tijd zeer hard gestegen, maar ik ben natuurlijk wel al tien jaar ondernemer. 

Ik ben met Structuurjunkie gestart omdat ik zag hoeveel vragen mensen hadden over productiviteit. Daarnaast liepen mijn blogbezoekers terug sinds de overstap van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl. De advertentiemarkt is voor lifestyleblogs ook minder dan voor beautyblogs. Los daarvan wilde ik nu wel eens zelf de touwtjes in handen hebben. Als blogger heb ik nooit mijn eigen sales gedaan. Sinds mei/juni 2019 ben ik daarom minder gaan bloggen, om meer tijd te hebben voor Structuurjunkie. En ik vind het vooral ook heel erg leuk om met Structuurjunkie bezig te zijn!”

8. Hoe weten klanten jou te vinden, of hoe vind jij hen?

“Mijn blog helpt wel mee aan mijn bereik. Een deel van de volgers van Structuurjunkie is via mijn blog gekomen. Maar een groot deel van mijn klanten is echt een nieuwe doelgroep. Als ik iets post op Structuurjunkie is er veel conversie. Instagram is dan ook een belangrijk kanaal. 

Sinds voorjaar 2019 doe ik ook veel met e-mailmarketing. Ik heb nu 4000-5000 mensen op mijn maillijst. Vaak zeg ik op Instagram dat ik mijn nieuwsbrief ga versturen, en dan schrijven mensen zich in die ‘m willen ontvangen. Ik deel veel waarde, maar natuurlijk ook nieuwe planners en trainingen. Ik ben hiermee begonnen omdat ik niet afhankelijk wil zijn van Instagram en de algoritmes. Het is veel slimmer om zelf contactgegevens van je volgers te gaan verzamelen. Begin daarom vandaag nog met een maillijst opbouwen. Ik zit bij ActiveCampaign. Goede mails leveren waarde, maken volgers betrokken en converteren naar sales. Ik heb veel gelezen en gekeken bij andere ondernemers om hier goed te in te worden.

Het enige nadeel van mailen? Je lezers kiezen niet zelf hun ‘moment’. Dat is anders bij een blog, waar mensen uit zichzelf naartoe gaan. Het is daarom zaak om een goede onderwerpregel te kiezen die de aandacht trekt, maar geen clickbait is. In de mail zelf moet je de aandacht pakken en vasthouden.”

9. Wat is jouw groei metric? Heb je een freebie?

“Ik heb een twee freebies: de ‘Structuurjunkie paklijst voor vakanties’ en het e-book ‘Focus’ met 10 tips om meer gefocust te werken. Maar die moet ik echt eens bijwerken… 

Ik promoot mijn freebies niet heel actief. Ik heb ook geen Facebook ad voor mijn freebies lopen… Zou ik moeten doen!”

10. Beste salestip? 

“Mijn beste ‘salestip’ is altijd waarde geven. Daar trek je nu geen klanten mee, maar uiteindelijk gaan ze je vertrouwen. Heb de juiste intentie (mensen helpen) en bied zoveel mogelijk waarde – of het nu gratis kennisdelen op social media of in je nieuwsbrief is, of via je betaalde producten. Mijn klanten weten: ‘Als ik bij Cynthia ben, dan weet ik dat ik waarde krijg.’ 

Veel ondernemers zijn bang om producten aan te bieden omdat ze bang zijn om als inhalig te worden gezien – of als profiteur. Maar als je intentie goed is en je echt iemand verder wilt helpen, dan voelen mensen dat aan. 

Ik ben van de zachte marketing, dat komt nooit pushy over. Als je mijn e-book aanvraagt, zit je niet meteen in de houdgreep. Ik doe het op een manier die ik zelf ook leuk zou vinden. Je kan best een funnel achter je e-book stoppen, maar ook hier weer met goede intenties.

Kortom, goede intenties en waarde leveren dus!”

11. Laatste tip voor mensen die ook een ton omzet willen?

“Volg mijn coach! John en zijn vrouw delen allebei heel waardevolle posts en hebben ook een podcast.”

Inspirerend? Laat het weten in de comments!

Ook meedoen aan deze rubriek? Mail een korte motivatie (en uiteraard je omzetcijfers) naar info [at] vrijemeid.nl

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

boek


Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Zij verdient een ton per jaar: Cynthia Schultz

 • Dio

  Super interessante rubriek. Heel tof om te lezen hoe anderen het aanpakken, hun zaakjes regelen en hun inkomen vergaren. Mijn droomomzet voor 2020 is ook een ton. Vorig jaar ben ik al een heel eind gekomen dus dit jaar moet het lukken!

  Uiteindelijk wil ik geld verdienen zonder interim opdracht, maar puur en alleen met mijn eigen bedrijven. Daar ben ik nog lang niet, maar dat is wel iets waar ik aan wil werken.

  • Suzanne Bericht auteur

   Nice! Heb je al een plan? 😉 En snap helemaal wat je bedoelt met ‘je eigen bedrijven’. Ik verdien nu minder dan toen ik nog freelance klussen had, maar wel met het doel meer onafhankelijk te worden uiteindelijk (en financieel uiteindelijk beter te worden).