Van de Buurt 1


Nu het einde van mijn leven in BoLo in zich komt vond ik het mijn plicht om nog een bezoekje te brengen aan Restaurant Van de Buurt. Ze bestaan al een jaar, maar ik was er nog nooit geweest.

Van de Buurt is “zo goed mogelijk biologisch en altijd vegetarisch”. Sapjes worden altijd vers geperst en dagelijks hebben ze andere gerechten op de kaart staan van wat er op die dag op de markt te krijgen is. Elke dag kun je kiezen uit twee gerechten, die dagelijks wisselen. Energie, zowel gas als elektriciteit, is 100% groen. En dat alles voor een hele verantwoorde prijs: een maaltijd kost € 9,75.

Gisteren stonden er een quiche met peen, paprika, pastinaak & prei geserveerd met gnocchi en gegrilde aubergine op het menu en zoete aardappeltjes uit de oven met champignonspiesjes, klipstukjes en pindasaus. Huisgenoot J. en ik besloten beide gerechten te bestellen en samen te delen. Ook bestelden we twee Marokkaanse roseetjes en een broodje met tapenade en olijfolie vooraf.

Terwijl we van onze frisse wijntjes nipten en het voorafje opaten, duurden de hoofdgerechten erg lang. Wat bleek? Er was iets fout gegaan met onze bestelling toen we van tafel wisselden. Van de Buurt heeft namelijk een groot terras, maar in de loop van de avond komen steeds meer tafeltjes in de schaduw te staan. Na een paar updates van de ober kwam uiteindelijk dan toch onze bestelling.

Die maakte veel goed. De quiche was heerlijk en de gnocchi verrukkelijk. Pastinaak zie ik tegenwoordig vaker op de kaart staan, en het is ouderwets lekker. Hoewel ik geen groot champignon-fan ben, smaakte ook de spiesjes goed. De namaak-kip was zowaar beter dan de gemiddelde (plof)kip, en de zoete aardappel… daar ben ik gek op! De pindasaus ben ik niet tegen gekomen op mijn buurt, maar voor ik Van de Buurt de schuld geef moet ik J. maar eens vragen of ze die niet stiekem al opgegeten had.

Bij het afrekenen kregen we nog een oprecht excuses van Van de Buurt en rekenden we een nette prijs af. Al met al een prima ervaring dus, die ik elke Bolo’er kan aanbevelen.

@VandeBuurt zit op Gerard Callenburgstraat 1 in Amsterdam.

Quiche

Spiesjes
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Van de Buurt