Café Kostverloren


Op mijn verjaardag at ik ’s avonds bij Café Kostverloren. Geen nieuwe hotspot, want het bestaat al ruim een jaar. Bovendien ben ik hier al veel vaker geweest. Met hun een-jarig-jubileum bijvoorbeeld. En met het EK. En het was altijd gezellig. Het werd dan ook tijd voor een vermelding op mijn blog.

Café Kostverloren heeft een hoog huiskamer-gehalte en een lekkere, goedkope kaart. Het duurste gerecht is 16 euro. Maar het allerfijnste aan Kostverloren is het grote, zonnige terras. Met uitzicht op de gracht zit je hier tot de laatste zonnestraaltjes goed. En daarna overigens ook, want de wijn is heerlijk.

Afgelopen zaterdag bestelde mijn boyfriend en ik een steak en een ‘mannenburger’ (er is ook een ladyburger te bestellen, die is iets kleiner). De steak was heerlijk, evenals de frietjes en de mayo, en er zat een salade en wat warme groenten bij. Deze waren beide ook heerlijk, terwijl aan deze bijgerechten bij het gemiddelde café vaak weinig aandacht wordt besteed. Het vlees van de burger was vrijwel nog lekkerder dan de steak. Afgemaakt met bacon, piccaly en ander burger-materiaal was ook dit een zeer goede keuze.

Last but not least is ook de service super hier. Zelfs op een zonnige dag let het meisje op het terras goed op dat je niets tekort komt. Sterker nog, ze had zelfs een eigen inbreng. Noem het een verkoopmentaliteit, maar ik heb liever dat personeel je iets wilt verkopen dan dat je in de horeca genegeerd wordt. Een pareltje in West dus!

Je vindt Café Kostverloren op de Tweede Kostverlorenkade 72 te Amsterdam.

De steak.

De mannenburger.

Aan de gracht, in het zonnetje.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *