Hong Kong Memories


Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik op studiereis ging naar Hong Kong. In de praktijk was er echter maar weinig “studie” aan. Wél was het leuk om eens meer van een land te zien dan de toeristische trekpleisters. En nu mijn moeder binnenkort ook naar Hong Kong vertrekt, vond ik het de hoogste tijd “mijn” spots hier te delen.

Typisch Chinees buurtje

– Ook als je niet op studiereis bent kan een bezoekje aan de zakelijke buurten Central en Admirality niet ontbreken. De vele hoge gebouwen, dure winkels en mooie straten zijn de moeite waard even te bekijken. Een VrijMiBo drink je op Lan Kwai Fong.

Financial district

– Om de hoek van Lan Kwai Fong vind je Club en rooftopbar Azuro. Drink hier een lekkere cocktail tot de kleine uurtjes. Het leuke aan het uitgaansleven in Hong Kong vind ik dat iedereen er prachtig uitziet, maar de sfeer heel los en gezellig is. Jimmy Woo meets Bitterzoet! Ook een cocktail op de hoogste(?) rooftopbar “118” smaakt uitstekend!

– Nummer één attractie in Hong Kong is waarschijnlijk The Peak, een 800 meter hoog punt met het meest fantastische uitzicht. The Peak Tram brengt je erheen.

The Peak

– Op woensdag kun je je geld inzetten bij de paardenraces van Happy Valley. Ook leuk als je niet van paarden houdt! Het is gewoon al gaaf om een keer te zien hoe die kleine mannetjes keihard gaan op zo’n beest, en je te bevinden tussen het expat-volk.

– In havenstad Hong Kong zal het je niet verbazen dat je ook vanaf het water de mooiste plaatjes kan schieten. Een boottochtje is dan ook zeker geen slecht idee. Tijdens studiereis bracht ik een bezoekje aan een klein vissersplaatsje verderop, met een vismarkt en een (vis)restaurant.

– Het strand van Hong Kong is slechts een taxi ritje van je verwijderd. Tijdens studiereis ging ik twee keer naar Causeway Beach (meen ik me te herinneren).

Causeway Beach

– Op slechts een paar uurtjes varen afstand ligt buur-staat Macau. Bekijk de prachtige koloniale pleintjes en zet je geld in (alweer) in één van de gigantische casino’s. 

Macau
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *