Miss Saigon


Gezien de frequentie van mijn bezoekjes aan Vietnamese restaurants zou je bijna denken dat de titel op mij slaat. Het is echter de naam van een redelijk nieuw Vietnamees restaurant dat vorig jaar opende in Oud-West. En ik als liefhebber van Vietnamees eten moest ik natuurlijk even de noedelsoep gaan proeven.

De beoordeling: de soep was aardig, al zag hij er wat minder appetijtelijk uit dan bij Xinh en Saigon Café. De smaak was vergelijkbaar, maar ze waren duidelijk wat zuinig geweest met het vlees. Daarbij miste ik Thaise basilicum, kreeg ik citroen in plaats van limoen (al hebben veel restaurants daar een handje van) en had de sambal ook iets royaler gemogen. De prijs was redelijk hetzelfde (€ 12,50).

Pluspunt waren de voorgerechten. Vriendin L. en ik gingen voor de combinatie van Vietnamese voorgerechten en aten een loempia’tje, gefrituurd kippenvleugeltje (is dat Vietnamees?), een fresh springroll en een ander gefrituurd hapje met vlees. Een ander leuk detail was dat de eigenaar ook echt Vietnamees is. Als ik het goed heb begrepen althans, want de bediening sprak voornamelijk Engels (een ander goed teken bij Aziatische restaurants overigens).

Minpunt was de sfeer. Niet alleen was het vrij rustig, maar ook de meubels en het licht waren niet bepaald gezellig.

Kortom: een aanrader dus voor iedere Vietnam-fan die het Vietnam net als ik verschuldigd is elk Vietnamees restaurant in Amsterdam te kennen, maar de volgende keer ga ik toch weer naar één van mijn oude bekenden.

De voorgerechten.

De noedelsoep (‘pho’).
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *