KL voor insiders


Twin Towers

 

Chinatown
Busy KL

Little India

Koloniaal KL

Streetfood

Mijn eerste noedelsoep in Maleisië

Kuala Lumpur: niet heel bijzonder, maar een vermakelijk must-see in Maleisië voor een dag of twee. 

Dinsdag vertrokken N. en ik naar Maleisië. Woensdag kwamen we aan in Kuala Lumpur; KL voor insiders. Donderdag hadden we al een goede indruk van de stad gekregen. Letterlijk en figuurlijk. KL is niet reusachtig, maar wel ruim opgezet en met veel groen. De mensen zijn Chinees, Hindoestaans, of iets daar tussen in. Het eten idem dito. En vreemd genoeg doet het me aan geen andere Aziatische stad echt denken. Maleisie is net wat meer geordend en de mensen zijn supervriendelijk en behulpzaam.

Sinds mijn eerste backpack-trip ben ik niet kieskeurig meer met hotels. Ik kies liever voor een goedkoop hostel’tje dan voor een duur hotel. Onder het mom van ‘we hoeven er alleen maar te slapen kozen N. en ik de eerste nacht dan ook voor cheapie ‘Backpackers Inn. We deden echter geen oog dicht door al het lawaai, het licht op de gang dat door ons raam scheen en het gebrek aan een deken, dat we de volgende dag toch maar met hangende pootjes naar het Swiss Inn liepen. Dit bleek een prima hotelletje met douchecabine, airco, en schone witte handdoeken en dekens. Toch wel lekker die luxe, en dat voor omgerekend 30 euro, inclusief ontbijt (15 euro meer dan het Backpackers Inn).

Eten doe ik in Azie het liefst op straat – en dan bedoel ik mobiele keukentjes met kleine tafeltjes en stoeltjes, waar je vanaf ’s morgens vroeg al de locals ziet zitten. De eerste ochtend kon je me dan ook met een noedelsoepje in een klein zijstraatje uittekenen. Lekker! ’s Avonds aten we, op aanraden van Lonely Planet, bij het Old China Cafe. Het vlees was echter bottig en taai, waardoor ik je dit plekje zeker niet kan aanraden. Dit benadrukt maar weer mijn eerdere tip: hoe lelijker het restaurant, hoe lekkerder het eten!

Overigens ben ik van eten ‘op straat’  nog nooit ziek geworden. Ik heb uberhaupt een sterke maag volgensmij, en heb bijna nooit last van mijn buik op reis, maar twee keer toen ik wel ziek werd was dat juist na het eten in een hotel.

Activiteiten: de bekende Twin Towers, de KL Tower, Little India, China Town, en het koloniale gebied rondom Merdeka Square. Ook hebben we natuurlijk heerlijk gegeten, een Bubble Tea gedronken, en ons zelf verwend met een Aziatisch biertje.

De foto’s volgen zodra ik een goede wifi verbinding heb! (Maar je kunt wel vast een sneakpeek nemen op Twitter of Instagram).

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *