Welcome to the jungle!


Per bootje over de rivier naar Taman Negara

Rivier

Maleisisch jongetje naast de boot

Floating village in de rivier

In het oerwoud

The canapy walkway

Teman Negara: het oudste en grootste oerwoud van Maleisie!

Na KL was Taman Negara aan de beurt: het grootste en oudste regenwoud van Maleisie (en omstreken?). Slapen in een hutje aan de rivier, in the middle of nowhere, lopen over hangbruggen tussen de boomtoppen, en een night safari, dat leek ons wel wat!

We boekten een bus en boot bij Han’s Travel, tegenover Swiss Inn, en vertrokken ’s morgens vroeg naar de jungle. Onderweg zagen we al apen langs de weg, en halverwege de rit verwisselden we het busje voor een longtailboat. Hiermee voeren we drie uur lang door de jungle naar Kuala Tahan, het dorpje bij Taman Negara. Het avontuur was dus eigenlijk al beginnen voor we er daadwerkelijk waren. Want wat een geweldige tocht over de rivier was het! Een filmpje volgt zodra er een beter wifi netwerk is.

De hutjes aan de rivier vielen helaas wat tegen. Er was een resort met bungalowtjes in de jungle, maar dat was iets boven ons budget. De andere hostels waren simpel en lagen in het dorp, waar we het maar mee besloten te doen. Wederom zouden we hier toch alleen maar slapen, al zou het fijn geweest zijn om een plek te hebben waar je tussen de bedrijven door even kon chillen met een boek. Terrasjes en zwembaden zijn schaars in Azie, maar Kuala Tahan spant de kroon! 😉

Gelukkig hebben we ons wel kostelijk vermaakt met andere dingen. We hebben gewandeld door het oerwoud, en de hangbruggen uitgeprobeerd. Ook hebben we een nightsafari gemaakt met een 4X4Drive. De buit: twee baby luipaardjes(?), wat tropische vogels, veel koeien, en een viegende eekhoorn(?). Om echt goed dieren te spotten zou ik je Kenia aanraden, maar de ervaring van een nachtsafari in de jungle was in ieder geval heel leuk.

Na een ontbijtje van verse roti met ei en roti met banaan (culinair hoogtepunt van Kuala Tahan, want het eten was niet bijzonder) vertrokken we zondagochtend weer naar de volende plek: Mersing. Hier zouden we overnachten en de volgende dag de ferry naar Tioman pakken. Hierover later meer, en de foto’s volgen wederom asap!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *