Hoe word ik een succesvolle blogger? 1


 

Bloggers bij een persdiner (foto: Jolien Sanders).


Al een paar jaar probeer ik mee te doen met de grootste trend van de nieuwe eeuw: bloggen. Sterker nog, ik doe mee. Het enige wat nog op zich laat wachten zijn de beautypakketten, uitnodigingen voor fashionweek, of een samenwerking met een toffe kledinglijn. Wat doen we fout? Lees hier drie tips:

1. Een witte lay-out
Een goede lay-out is het halve werk. Maar welke moet je nou kiezen? Laat de bonte sjablonen voor wat ze zijn en kijk af bij bekende bloggers als This Chick’s Got Style, Your Lifestyle Guide, Annemerel.com, en ga zo maar door. Wat blijkt? Iedere blogger die zichzelf serieus neemt gebruikt tegenwoordig een clean, witte lay-out, met zwarte details aan de boven- en zijkant.

2. Hardlopen zul je
Hardlopen is zilver, hardlopende bloggers zijn goud. Schrijf daarom zoveel mogelijk over je hardloopervaringen, Nike Free Run’s, en doelstellingen. Een goede conditie is wel vereist:; zonder (halve) marathon hoor je er écht niet bij. Maak bij voorkeur ook foto’s van je zwetende (inmiddels slanke) zelf (‘healthie’). Followers gegarandeerd!

3. Foodie
De bloggers van dit moment lijken niets anders te doen dan eten (en dat te fotograferen). Latte art in de morgen, een quinoa salade op het werk, en ’s avonds een vijf-gangen-haute-cuisine bij de volgende hotspot. Geen wonder dat er ook zoveel wordt hardgelopen! Want let wel: foodie én dik zijn is een no-go. Dan durft niemand meer te eten wat/waar jij eet.

Volg de tips en je bent straks gezegend met een topfiguurtje, de lekkerste maaltijden, én een hoop lezers. Wie maakt zich dan nog druk om fashionweek?

De lay-out van hardloopblogger Annemerel.

De lay-out van foodblogger Jolien.

De lay-out van fashionblogger Yara.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe word ik een succesvolle blogger?