Groningen mini-guide 1


Voor mijn verjaardag werd ik afgelopen weekend ontvoerd naar Groningen (thank you!). Letterlijk hoogtepunt was de beklimming van de Martini-toren. Figuurlijk waren dat de prachtige hotelkamer en het lekkere eten. Lees hier mijn Groningen mini guide.

Terrasje pakken in Groningen.


Schimmelpenninck Huys
We verbleven in Hotel Schimmelpenninck Huys in het centrum van Groningen. Een prachtig, oud pand met klassiek ingerichte kamers (en in ons geval een jacuzzi, hoera!). Eten kun je er ook, in de bijbehorende brasserie, maar wij kozen voor restaurantjes om de hoek.

Schimmelpenninck Huys.

Pappa Joe
Bij Pappa Joe eet je de beste hamburgers van de stad (en omstreken). Vooraf bestelden we heerlijke nacho’s met verse avocado dip (eveneens de beste van de stad). Als hoofdgerecht had ik de Sloppy Joe; een hamburger met jalapenos en guacamole. Daarbij dronken we – hoe kan het ook anders – een koude Desperados.  

Puur!
Ontbijten kan bij Puur!, maar je kunt hier ook terecht voor (alleen) koffie, lunch en/of een sapje. Ik ontbeet met een verrukkelijke ciabatta met gegrilde groenten en oude kaas. Het broodje van de boyfriend was nog lekkerder: een clubsandwich met kip, bacon en ei. Alle producten van Puur! zijn dagvers, home made en zonder kunstmatige toevoegingen. 

Pure Frozen
De populairste ijssalon in Groningen is Pure Frozen. Er stond hier letterlijk tot buiten een rij! Pure Frozen lijkt op Frozz uit de randstad, maar verkoopt ook cupcakes en andere zoetigheid. Ik nam een yoghurt ijsje met aardbeien, kersen en chocola. 

Houdt van Eten
Zaterdagavond hadden we – gek genoeg – nog ruimte over voor een ‘echt’ restaurant. We wilden eigenlijk naar Houdt van Eten (één van de best beoordeelde Groningse restaurants op Iens) voor het bekende verrassingsmenu (3-,4-, of 5-gangen) met het bijbehorende wijnarrangement, maar – gek genoeg – hadden we alleen plek voor een broodje vooraf en een supermals Afrikaans rund. De wijn was heerlijk, evenals het kaasplankje en de port toe.

Afrikaans rund.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Groningen mini-guide