How I Got The Job In Fashion 8


Vorige maand maakte ik mijn dagelijkse rondje over de website van Marie Claire, en stuitte daar op de Masterclass ‘How I Got The Job In Fashion‘. Hoewel ik toen nog geen carrièreswitch op de planning had staan, maakte mijn hart toch een sprongetje. Want werken in de mode… wil elk meisje dat stiekem niet?

Werken in de mode?
Ik in ieder geval wel!  En of dat nou als jurist of als redacteur zou zijn, ik wilde best (graag) naar die Masterclass. Zou het niet leuk zijn wat over werken in de modebranche te leren? Bovendien was ik al twee keer eerder te gast bij Marie Claire, en dat was mij uiterst goed bevallen. Wat meer weten over banen bemachtigen in deze crisistijd kon ook nooit kwaad. En tot slot zou ik er desnoods altijd nog een blog over kunnen schrijven.

Nog die middag meldde ik mij dus aan bij Pauline Breeuwsma, en gelukkig werd ik geselecteerd. Samen met 50 anderen bevind ik mij maandag 9 september a.s. dus aan het eind van de dag in een chic hotel in Amsterdam. Een blog volgt t.z.t. uiteraard!

How I got the job in fashion
Het leuke echter is dat ik inmiddels mijn baan in de modewereld heb bemachtigd. Ook ik kan dus een mini-masterclass geven, en deze luidt als volgt: netwerken, netwerken, netwerken! Zo deed ik vorig jaar mee met een lezerspanel van Marie Claire. Naar aanleiding hiervan werd ik uitgenodigd om met een paar meiden te lunchen met redacteuren José Rozenbroek en Agnes Michot. Tijdens deze lunch leerde ik Anne Wilmink kennen. We zijn elkaar gaan volgen op Twitter, en Anne was degene die twee weken geleden de vacature voor vakredacteur bij Textilia retweette. Ik zag, solliciteerde naar de functie, en kreeg de baan.

Als er iemand is aan wie ik mijn nieuwe baan te danken heb, dan is het dus wel Anne. En Marie Claire. En een beetje mezelf. Thank you girls!

Desalniettemin kijk ik enorm uit naar de Masterclass, want ook al heb ik die baan als redacteur in het vooruitzicht: ik ben nog niet begonnen en sta open voor alle tips & trics. Een lesje werken in de mode is dan ook een erg welkome eerste stap van mijn nieuwe carrière.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “How I Got The Job In Fashion