Waarom fietsen het nieuwe hardlopen is 4


Nu iedereen aan ’t hardlopen slaat is de lol er voor mij een beetje af. Hardlopen is een sportief excuus voor hipheid geworden, dus het is tijd voor de volgende sport. Ga toch fietsen!

Sinds ik als hardloper niet meer word serieus genomen omdat ik niet de nieuwste Free Run’s draag, ben ik op zoek gegaan naar een andere sport. Voor mij is fietsen het nieuwe hardlopen, en wel om de volgende redenen.

Allereerst kost fietsen me weinig moeite. Niet dat ik even de Alpe D’HuZes rijd, maar qua tijd is het geen zware last. Als ik toch naar mijn werk moet, kan ik net zo goed de fiets pakken. Die reistijd heb ik hoe dan ook wel, én ik sport nu meteen (in beginsel) 4 x 2 x 25 minuten per week zonder extra tijd. Reken je winst maar uit!

Ik weet dat ik altijd zei dat ik geen praktische Hollandse vrouw was, die een regenpak aantrok om maar door weer en wind te fietsen naar werk. Maar het is zoals vriendin L. laatst zei: eigenlijk regent het helemaal niet zo vaak. Ik moet Nederland dan ook niet als regenachtig excuus voor luiheid gebruiken: negen van de tien dagen is het gewoon droog. Die ene keer dat het giet pak ik de metro (die eigenlijk ook niet bepaald glamoureus is).

Die 25 minuutjes op de fiets ’s morgens (en ’s avonds) zijn een gratis meditatiesessie. De eerste tien minuten spoken misschien nog wat career issues door je hoofd, maar daarna is het een en al zen. Gewoon even nergens aan denken (behalve het verkeer dan).

Eén nadeel van mijn nieuwe sport is wel: het begint óók al hip te worden. Op menig blog verschijnen langzamerhand stijlvolle meisjes met fietsen, en zelfs bouwmarkten hebben tegenwoordig zo’n leuk fietsje in de collectie. Als klap op de vuurpijl heeft nu ook Hermès een fiets ontworpen. Zodra ik word uitgelachen om mijn afgeragte omafiets ga ik weer een nieuwe sport zoeken.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Waarom fietsen het nieuwe hardlopen is

  • Nancy

    Ik vind het een goed idee maar het viel mij afgelopen zomer ook al op dat fietsen ook steeds hipper werd. Er waren zelfs dames die mee gingen koersen op de racefiets. Verder geef ik je helemaal gelijk om lekker op de fiets naar je werk te gaan. Als mijn baan op fietsafstand zou zijn, zou ik het ook zeker niet laten. En wat je zegt: je maakt je hoofd zo lekker leeg én hebt direct een work-out te pakken. Wat wil je nog meer?!

    xx

  • Stacey

    Fietsen komt inderdaad steeds meer op en ik moet zelfs eerlijk toegeven dat ik het ook wel eens heb overwogen om het te gaan doen als vervanging van het hardlopen. Nu fiets ik al 5 x 2 x 15 maar als je echt serieus wil gaan fietsen als vervanging van het hardlopen gaat mijn lieve fietsje toch niet voldoen gok ik…. en zal ik weer moeten investeren en dan is zelfs de hipste bouwmarkt fiets niet goed genoeg en krijg je het zelfde verhaal als bij hardloopschoenen.