It’s a small world after all 1


Een nieuwe baan, een nieuwe wereld? Valt mee, want binnen de kortste keren leer je de weg in modeland kennen. Zeker als er af en toe oude en nieuwe bekenden opduiken.

Gisteren ging ik voor de derde keer in mijn nog korte Textilia-carrière naar een congres. Dit keer was het Textilia’s eigen congres: de jaarlijkse Textilia Mode Experience. En hoewel ik ‘TME’ natuurlijk het meest interessant vond, zag ik ook zeker overeenkomsten met de twee eerdere congressen. Ik begin me thuis te voelen in het wereldje nu ik ‘weet hoe het eraan toe gaat’ en ik zelfs wat mensen al herkende.

Mijn nieuwe wereldje
Net als op het congres Fashion Forum schetste onderzoeksbureau GfK een beeld van de huidige retailmarkt. Ik ‘ken’ spreker Jonneke inmiddels, want bij Fashion Forum heb ik haar ook al gesproken. En termen als omni-channel, storytelling, pop-up- of concept store? Daar draai ik mijn hand niet meer voor om! Het voelt goed om mijn weg te vinden in de wereld van de modeondernemer.

Leaseproces
Ook advocaten Mirjam van Schoonhoven en Jette Konings heb ik inmiddels aan mijn connecties kunnen toevoegen. Ik mailde al eerder met deze dames over hun expertlog voor Textilia, en ontmoette ze gisteren live op TME. De wereld bleek helemaal klein toen bleek dat ook Mirjam haar carrière bij Leaseproces (mijn vorige werkgever) begonnen is.

Bousie
En nu we het toch over juristen hebben: Hans Bousie – de eigenaar van het kantoor waar ik stage heb gelopen – is gespecialiseerd in het boekenvak. Over de transitie van offline naar online schrijft hij al enige tijd columns voor vakblad Boekblad. En guess what: Boekblad is een zusje van Textilia en heeft haar redactie naast die van Textilia zitten.

Ik ben benieuwd wat en wie ik nog allemaal tegen ga komen, maar één ding is zeker: doe altijd tegen iedereen aardig, want je weet nooit wie je weer eens tegenkomt!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “It’s a small world after all

  • Nancy

    Dat klopt inderdaad, zo heb ik vaker linkjes met mensen gehad. Gelukkig zijn er weinig mensen waar ik echt niet mee over weg kan (althans, dat denk ik dan). Behalve 1 oud-collega, maar goed… eentje dan. Dat kan nog wel 😉

    xxx
    Nancy