En ze leefde nog lang en gelukkig


Logo Miss Legal

Was ik drie maanden geleden nog hard op zoek naar een baan met rechten, schrijven en mode, maar had ik geen idee of die baan bestond en hoe ik die in godsnaam kon vinden? Vandaag de dag lijken al mijn (first world) problems als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wat kan het toch hard gaan! En wat kun je achteraf soms hard lachen om situaties. Begin augustus werkte ik nog bij Leaseproces, een juridisch kantoor dat procedeert tegen banken en verzekeraars over aandelenleasecontracten. Gezellig en leerzaam, maar niet waar mijn passie ligt. Wat had ik graag een baan gevonden waar ik veel kon schrijven, en dan met name over de rechten van (online) modeondernemers.

Drie maanden later lijken alle stukjes op zijn plek te vallen en geloof ik eindelijk wat iedereen altijd zegt: alles komt goed. Ik heb sinds 1 oktober een hele leuke baan als vakredacteur bij MYbusinessmedia. Hier schrijf ik voornamelijk artikelen over (online) ondernemen binnen de modebranche voor vakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels.

Daarnaast ben ik zojuist toegevoegd als freelance jurist aan het team van Miss Legal. Miss Legal is de beste vriendin van elke vrouw in noodsituaties. Het is het eerste juristenkantoor in Nederland voor en door vrouwen. Vrouwen weten immers als geen ander wat andere vrouwen meemaken en waar zij behoefte aan hebben. Met een team professionals vertalen we voor de juridische wirwar voor vrouwen naar makkelijke taal. Als Miss Suzanne zal ik mij bezig houden met juridisch advies over (online) ondernemen in de modebranche.

Wat ben ik blij! Hoe leuk dat ik mij nu eindelijk fulltime kan gaan richten op hetgeen ik het leukste vind? En daar nog geld mee verdien ook. Daarbij kan ik mijn opgedane kennis bij MYbusinessmedia goed gebruiken bij het geven van juridisch advies, en vice versa. Dit alles houdt het nog verdomd afwisselend ook.

Hoe ik mijn droombanen bemachtigde? Netwerken is mijn tip! Mijn baan als vakredacteur ‘kreeg’ ik via via doorgetwitterd, nadat ik natuurlijk ook aan mijn cv had gewerkt. Miss Legal oprichter Karina Holwerda interviewde ik al eerder voor mijn blog.

Life is good! (En laat me weten als ik je kan helpen!)

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *