Business Update! 2


Foto: Bogna Postepska

Al bijna twee jaar geleden begon ik met Het Werkende Leven. Eerst een baantje bij Dept, toen als jurist bij Leaseproces, en na een tijdje solliciteren toen aan de slag als redacteur bij Textilia. Als kers op de taart kwam daar vorige maand ook Miss Legal bij. En ondertussen schreef ik hier en daar nog wat. Houden jullie het nog bij? 

Tijdens mijn master was ik hoofdredacteur van faculteitsblad Alibi, wat destijds echt mijn kindje was. Nog steeds draag ik het blad een warm hart toe trouwens! Na mijn afstuderen liep ik een juridische stage bij advocatenkantoor Bousie, waarna ik voor drie maanden op reis ging. Daarna was het geld verdienen bij Dept en toen aan de slag als jurist bij Leaseproces. Ondertussen ging ik ook schrijven voor Nobiles. In oktober maakte ik een carrièreswitch naar Textilia, maar ik zei het juristenbestaan niet definitief vaarwel. Vorige maand begon ik namelijk ook als freelance jurist bij Miss Legal.

Hoe gaat het nu?

– Inmiddels ben ik ingeburgerd als redacteur en schrijf dagelijks voor de website van Textilia. Ook schreef ik al wat stukjes voor print, waarvan de nummers binnenkort uitkomen. Daarnaast ben ik gevraagd voor een vaste rubriek in Textilia. Stay tuned! Sinds vorige week werkt Textilia overigens met online abonnementen: voor bepaalde artikelen moet je betalen. Wat vind jij hiervan? Ben jij al abonnee? 

Voor Miss Legal ben ik al aanwezig geweest bij twee events. Een paar weken geleden gaven we juridisch advies aan modeondernemers op het Lifestyle Business Winter Event in RAI. Afgelopen zondag waren we aanwezig bij het event Meet My Wardrobe. Hier gaf ik twee keer een presentatie over de rechten van de consument (en die van de winkelier) en de juridische kanten van het bijhouden van een blog. Erg leuk om te doen. Voor juridisch advies in de modebranche kun je me mailen.

– Mijn werk voor Nobiles werpt nu zijn vruchten af! Deze maand staat mijn interview over advocaten in de tropen in Alibi. Ook mijn ‘Zuidas-interview’ verscheen al eerder in Alibi. Een exemplaar bemachtig je op de Oudemanhuispoort!

Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn-pagina!


Hoe gaat het met jullie carrières?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Business Update!

  • Nancy

    Wat gaaf dat je voor een vaste rubriek gevraagd bent!

    Ik ben werkzaam sinds mijn 20e, waarbij ik ernaast nog mijn (extra) studie afrondde. Nu even geen werk gehad (dat was lekker!) sinds april maar ik ga er begin januari weer tegenaan in een nieuwe job! Ik heb er zin in, want het begon wel weer te kriebelen. Terugrekenend kom ik dan op 9 jaar werken uit… IEKS! Time flies…