Düsseldorf Shopping Guide 3


Konigsallee in Düsseldorf


Elk jaar ga ik voor Kerstmis naar Düsseldorf met mijn mamma. Shoppen kun je er sehr gut, of je nou voor cheap of chic gaat.

Kerstmarkten ordinair? Wie so?! Hoewel we elk jaar vooral voor het shoppen komen, mag een gluhwein’tje ook nooit ontbreken. Zie hier mijn tips voor winkelen, lunch, en vooruit, de kerstmarkt.

Prego
Al zolang als ik me herinner gaan we elk jaar naar Prego. De winkel verkoopt bijzondere kledingstukken en prachtige schoenen, allen van eigen merk. De prijzen beginnen bij een paar tientjes, maar kunnen oplopen tot een paar honderd euro voor hoge leren laarzen van Italiaans leer. Gelukkig voor ons Nederlanders opent binnenkort ook de vernieuwde webshop.

Liebeskind
Tegenover Prego zit in de Grabenstrasse ook winkel Liebeskind. Inmiddels ook bekend in Nederland door een winkel in de Negen Straatjes en verkooppunten bij onder meer de Bijenkorf, maar toen ik dit pareltje ontdekte was het echt nog uniek. Voor wie het nog niet kent: mooie, stoere tassen, en casual, boho kleding. Al vind ik het soms iets te ‘ik ben 40 en ga naar Ibiza-achtig’.

Liebeskind heeft nu ook een grote kledingcollectie

Kult
Tussen de ontelbare dure winkels op de Konigsallee – de PC Hooftstraat van Düsseldorf – zit ook de betaalbare boetiek Kult. Hier vind je leuke t-shirts van Life is a joke en Zoe Karssen, maar ook Goosegraft-jasjes, dikke winterjassen, (nep)leren broeken, en een hele rits budget-merken met jurkjes en topjes. Voor ieder wat wils!

A Tavola
Dit heerlijke restaurant ontdekte mijn moeder en ik vorig jaar toen we door de verdwijning van onze eerdere favoriet moesten uitwijken naar iets nieuws. Je eet hier echt Italiaans. Het personeel spreekt Italiaans en ook de kaart was vorig jaar (handgeschreven) Italiaans. Ik at er een heerlijke antipasti en penne met aubergine, tomatensaus, mozzarella en veel parmezaan. Je vindt A Tavola in de Wallstrasse.

Antipasti bij A Tavola

Karstadt
Karstadt is een prachtig warenhuis met redelijk betaalbare merken als DAY Birker et Mikkelsen, Karen Millen, Sandro, Maje en Selected Femme. Er is ook een geweldige schoenenafdeling, met onder andere Kurt Geiger, Dune, Aldo en Unisa. Karstadt staat in de Schaduwstrasse.

Breuninger
Van een medewerker van EuroShop moest ik even gaan kijken bij dit net geopende warenhuis aan de Schadowplatz. Voor retail-liefhebbers een vleesgeworden droom: het chique warenhuis is prachtig en heeft een New Yorkse sfeer. Je vindt er merken als Sandro, Maje en Issa London (je weet wel, van Kate Middleton), maar ook menig designermerk, zoals Burberry, Diane von Furstenberg, Patrizia Pepe en Prada.

Primark
Tegenover Karstadt opende pas de eerste Primark van Düsseldorf. En dat hebben we geweten. Bijna tien mensen vroegen ons de weg naar Primark omdat we met twee grote Primark-tassen over straat liepen. In de tassen zaten vooral aankopen van mijn moeder, maar ook ik heb me laten verleiden tot wegwerpmode. Het was voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik in een Primark was, en ik heb me verbaasd over de drukte, massa’s kleding en lage prijzen. Hierover later ongetwijfeld meer. Voor nu dit filmpje.

Kerstmarkt
Voor een gluhwein, braadworst en wat gezelligheid gaan mijn moeder en ik altijd naar Schadowplatz. Met de komst van Breuninger was echter ook de Kerstmarkt vernieuwd, wat zorgde voor veel minder gezelligheid. Misschien daarom beter de kerstmarkt in de Altstadt proberen.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Düsseldorf Shopping Guide