Newcastle: een misselijkmakende trip 4


Newcastle

De oplettende lezer heeft op mijn Instagram gezien dat ik laatst ‘stiekem’ ook nog een weekendje naar Newcastle ben geweest. En ik geef toe dat ik daar niet meer over geblogd heb na deze post. Maar dat heeft zo zijn redenen.

Ik heb slechte herinneringen aan Newcastle. Of, nouja, eigenlijk de reis erheen. Vrijdagmiddag reden we naar de boot in IJmuiden en constateerden dat het best wel een beetje stormde. Maargoed, geen man over boord. De boot zou gewoon gaan.

We installeerden ons in de hut, die best prima was. Een stapelbed, een mini-badkamertje, maar hé, ik ben hostels in Azië gewend! Je hoorde mij nog niet klagen. Tot het schip begon te varen. We hadden net ons eerste Corona’tje op, toen de boot begon te deinzen. Nu word ik best snel misselijk, maar niet veel later liep de halve boot te zwalken over de gangen. Ik heb zelfs kots zien liggen op een tapijt. Echt!

’s Avonds sleepte ik me naar het restaurant (vriend had nergens last van) en at een paar happen pizza. Toen mijn zeeziekte-pilletje begon te werken kon er zelfs nog wat brushetta bij. Ik was weer redelijk oké en dat leek mij dan ook het moment om maar naar bed te gaan.

Die nacht deden we geen oog dicht. De boot ging zo tekeer dat het met je ogen dicht leek of je in de theekopjes-atttractie in Disneyland zat. Toen ik ‘wakker’ werd was het weer keihard raak met de misselijkheid en moest ik het ontbijt aan me voorbij laten gaan. En oja, door het weer hadden we ook nog een paar uur vertraging.

Ik zal het kort houden. We waren om een uur of half twee in Newcastle. Daar was ik zo moe en daardoor zo koud dat ik weinig zin had om wat uit te voeren. Ik wilde vooraf koffie drinken in de Starbucks. We lunchten dus wat (eindelijk eten!), wandelen door het verder op zich prachtige Newcastle, dronken koffie (bij Starbucks) en pakten om kwart voor vijf weer de bus naar de boot. Die nacht sliep ik aan één stuk door.

Meer weten over Newcastle (net als ik)? Bekijk dan de onderstaande filmpjes die ik nog wist te maken, of lees de blog van Chantal Schram.  

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Newcastle: een misselijkmakende trip