Waar heb je de meeste vakantiedagen?


Wanneer kan ik weer?

Wie evenveel van reizen houdt als ik, zal zich ongetwijfeld ook ergeren aan de magere vijfentwintig vakantiedaagjes die menig werkgever jaarlijks aanbiedt. Dat kan beter! Lees hier waar.

In Nederland heeft men gemiddeld 25,6 vakantiedagen. Zo’n vijf schamele weekjes dus. En mocht je er al wat over hebben, dan kun je ze tegenwoordig nog maar een half jaar meenemen naar het volgende jaar.

Duitsland en Denemarken
In sommige andere Europese landen heeft men het beter voor elkaar. Zo heeft de gemiddelde Italiaan maar liefst 28 vakantiedagen. Duitsland en Denemarken spannen de kroon met 30 vakantiedagen per jaar.

Banen en sectoren
Het onderwijs staat er om bekend veel vakantiedagen te bieden, en ook de bouw heeft een goede reputatie. Juf of bouwvakker niets voor jou? Dan is de overheid ook een goed plan. Verder zijn er genoeg bedrijven waar men weliswaar niet veel (meer) vakantiedagen heeft, maar wél veel ADV mag opnemen. Bij NS en Prorail heb je op die manier maar liefst 50(!) vakantiedagen per jaar. Ahold is met negen weken per jaar ook niet verkeerd.

Het kan altijd erger…
Heb jij ‘gewoon’ vijf weken per jaar? Bedenk: het kan altijd erger! Wettelijk is een werkgever in Nederland verplicht om slechts 20 vakantiedagen te geven. In China krijgen de meeste mensen slechts twee(!) weken. Om over Bangladesh en Cambodja maar niet te spreken waarschijnlijk… 

Bekijk hier het aantal vrije dagen per sector. Deze site toont de liefste werkgevers.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *