Living the dream 1


De cast van Girls.

Nu Dexter is afgelopen en Suits en Homeland een winterslaap houden, ben ik maar wat blij dat Girls weer is begonnen. Deze Sex and the City voor hipsters zit vol met hilarische conversaties en wisselt lekker af met het wat serieuzere Borgen.

Girls gaat over vier twentysomething girls in New York. Alweer? Ja, maar dit keer pakt HBO het wat realistischer aan. De meiden, die nog minder werken dan Carrie Bradshaw en Charlotte York, wonen immers niet aan de Upper East Side, maar in het goedkopere Brooklyn. Al is dat door de hippe buurt Williamsburg zeker niet wat het ooit geweest is. Cupcakes en koffie vliegen je om de oren.

Onflatteus
Meer over de personages! Hannah, de hoofdpersoon, is schrijfster en loopt in het eerste seizoen nog een onbetaalde stage. Ze is behoorlijk aan de maat, maar dat is niet aan haar kledingkeuze, noch aan de shots te zien. In geen enkele andere serie zag je zo vaak de hoofdpersoon naakt in beeld. Al is dat dus niet echt een pretje. Maarja, ook wel eens leuk om een actrice te zien zonder complex te krijgen.

Boho Brit
Mooier is het personage Jessa, een van oorsprong Britse die te cool is voor Facebook. Jessa heeft giga lang haar en een boho kledingstijl en kan om eerlijk te zijn ook best een pondje missen. Al is het bij haar een stuk minder flatteus dan bij Hannah. Sterker nog: ze weet de één na de andere man (of vrouw) in haar bed te krijgen.

Can we have it all?
Over naar één van mijn favorieten: Marnie. De typische Charlotte van het stel. Klassiek mooi, immer verzorgd en een tikje preuts. Haar karakter is het minst spraakmakend, maar dat mag de pret niet drukken. Door haar ietwat verwende en narcistische persoonlijkheid (maar welke twintiger is dat niet?) zijn scènes met Marnie zelden saai.

Totally amaze
Shoshanna – Shos voor insiders – is de beste van het stel. Alleen al omdat haar uitspraken briljant zijn. Van totally maakt ze ’tote’, van amazing ‘amaze’ en de OMG’s en ‘It was like’s’ vliegen je om de oren. Zo irritant dat het weer leuk wordt. Shos is fan van SATC, begint de serie nog als maagd en is als enige van de meiden nog student.

Buurmeisje meets powervrouw
Lena Dunham, de persoon achter Hannah, won verschillende prijzen voor haar rol én script voor Girls. Het onflatteuze meisje is in werkelijkheid een heuse powervrouw. Wie kan bijvoorbeeld zeggen dat ze op de cover van de Amerikaanse Vogue heeft gestaan? Daar kan Doutzen (nog steeds) alleen maar van dromen. Al weet ik zeker dat ook ieder meisje zich (een keer écht) kan identificeren met de hoofdrolspelers. Kijken dus, alweer het derde seizoen van Girls.

Lena op de cover van Vogue USA.

 
Wat vind jij van Girls en de cover van Lena?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Living the dream

  • SophieD

    Ik ben groot fan van Girls! Ik vind je site heel tof maar ik vind het oprecht jammer dat je hier zo de nadruk legt op het gewicht en uiterlijk van de meiden. Doet dat er nu echt toe? De hele wereld valt al jaren over het uiterlijk van Lena Dunham heen, ik vind het eerlijk gezegd een verademing om te zien dat er gewoon een mollig meisje naakt gaat in een serie en dat het de normaalste zaak van de wereld is. Want dat is het ook!