Wat zijn jouw ambities voor 2020?


Gister gaf Wim-Lex het startsein voor het waarmaken van de duurzame ambities van het Nederlandse bedrijfsleven. I couldn’t help but wonder… waar sta ik in 2020?

Gisteren was ik voor Textilia aanwezig op het nieuwjaarsevent van MVO Nederland. MVO Nederland heeft als missie het bedrijfsleven meer maatschappelijk verantwoord te laten ondernemen. Ter gelegenheid van hun tiende verjaardag nodigden ze zo’n 800 bedrijven uit om eens gezamenlijk naar de toekomst te kijken. Wat zijn de ambities voor 2020?

Ambities
Door MVO Nederland waren vorig jaar al 60 bedrijven geselecteerd waarmee een internationaal programma is gestart. De komende twee jaar zullen zij samen projecten gaan uitvoeren die ervoor gaan zorgen dat de vier sectoren, waarin de bedrijven zijn ingedeeld, hun duurzame ambities gaan waarmaken. De textielsector heeft de volgende: “De Nederlandse modeketen omvormen tot een sector die in 2025 circulair, schoon, eerlijk en effectief is en andere industrieën inspireert net zo duurzaam te worden.” Want ja, 2020 is voor die ambitie misschien een beetje kortdag.

In 2020 ben ik 32
Toen begon ik er zelf over na te denken. Wat zal ik doen in 2020, het jaar dat ik 32 jaar(!) oud word? In mijn stoutste dromen ben ik dan hoofdredacteur van Textilia, of (hoofd)redacteur bij een ander medium. Vogue ofzo, of Marie Claire. Why not? In dromen kan alles! Of misschien is er tegen die tijd wel een heel nieuw platform dat we nu nog niet kennen. Toch spreekt het juridische mij ook nog steeds aan. En het bedrijfsleven. En e-commerce. En de mode. En duurzaamheid. En ontwikkeling. Social media. Azië. Had ik schrijven al genoemd? En waar zal ik wonen? Amsterdam? Singapore? Sydney? Of ben ik duikinstructeur op Monkey Island?

Bekijk hieronder mijn filmpje waarin Wim-Lex live het startsein geeft.
Waar zie jij jezelf in 2020?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *