Plan Café: ik doe mee!


Begin dit jaar zag ik een oproep van Plan Nederland – bekend van Girls First – voorbijkomen op Twitter. Dit goede doel wilde een nieuwe vrijwilligersgroep gaan opzetten met als doel Plan Nederland te vergroten. ‘Creatief talent’ was wat ze zochten, zoals bloggers, social media-junkies of crowdfunding-groupies. Ik meldde me aan en werd geselecteerd. Vanavond was de eerste bijeenkomst van ‘Plan Café’.

Elke maand komen (op dit moment) zo’n 25 mensen (and still counting!) bij elkaar om plannen te maken voor Plan Nederland. Hoe vergroten we de bekendheid van het doel, en halen we uiteindelijk meer geld op? Plan Café, zoals onze community heet, werkt in vijf teams. Zelf ben ik onderdeel van het team Online PR, en ga samen met een paar andere meiden manieren bedenken om Plan Nederland onder de massa te verspreiden. Spread the word!

Meedenken met goed doel
Ik heb me opgegeven omdat meedoen aan Plan Café een echte win-win is. Met dit nieuwe ‘baantje’ draag ik bij aan de empowerement van meisjes (en jongetjes) wereldwijd, en verbeter daarmee meteen mijn eigen skills en netwerk. Al bijna vijf jaar schrijf ik zelf fanatiek voor eigen blogs, Alibi, Nobiles en Textilia, maar het leek me gewoon ook erg leuk om wat meer mee te denken met een (ander soort) bedrijf. Daarbij is Plan Nederland al jaren één van mijn favoriete doelen, omdat ik elk kind op deze wereld dezelfde kansen gun als ik zelf heb (gehad).

#TowerRun
Onze eerste missie bij het Plan Café is de Tower Run onder de aandacht brengen. Hierbij wil ik er dan ook maar meteen even op ingaan. De Tower Run is een soort sponsorloop waarbij je alle 28 verdiepingen van de Hoftoren in Den Haag beklimt. Net als de Color Run wordt ook deze run georganiseerd door Plan Nederland en heeft ten doel om naamsbekendheid te creëren en natuurlijk geld op te halen voor de kinderen in ontwikkelingslanden. Elke deelnemer dient dan ook 75 euro aan sponsorgeld te verzamelen.

Doe je mee?
Kan jij de Tower Run aan? Plan Café daagt je uit om mee te doen! Liever lui dan moe? Vertel dan in ieder geval je vrienden over de Tower Run van Plan Nederland. Of maak wat geld over 😉 Meedoen aan Plan Café kan ook. Stuur mij even een berichtje en ik neem je volgende maand mee als introducé.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *