There’s something about Suzy….Het is nooit te laat voor een carrièreswitch, moge dat na vandaag duidelijk zijn. Suzy Menkes verlaat New York Times na 25(!) jaar. Op 70-jarige leeftijd!

De geliefde Britse modejournalist gaat aan de slag bij Vogue als International Fashion Editor. Suzy zal dan ook gaan schrijven voor allerlei Vogue-edities, zoals Vogue UK en Vogue Paris. Wellicht zit zelfs Vogue Nederland straks in Suzy’s portefeuille. Dat wordt bezoekersaantallen trekken!

‘Er is maar één Suzy’
Waarom iedereen Suzy leest? (Volgens Vogue is het vermelden van haar achternaam overbodig: ‘er is maar één Suzy’. Snif.) Hierover zei de levende legende zelf eens het volgende: “Ik word waarschijnlijk zo serieus genomen omdat er tegenwoordig weinig mensen zijn die veel over kleding en de modebusiness schrijven. Bijna alle journalisten schrijven vooral over wat sterren dragen tijdens een première.”

Wat is mode?
Een opvallende uitspraak in een tijd waar modebloggers je om de oren vliegen. Of schrijven die inderdaad voornamelijk over wat celebrity’s (of zij zelf) dragen, en niet over wat (en waarom) mode nu echt is? Tja, bezoekersaantallen krijgen de modeblogs in ieder geval wel. Daar kunnen modebladen over het algemeen nog een puntje aanzuigen.

De quif van Suzy
Dezelfde vraag kun je stellen over het kapsel van Suzy. Haar gebeeldhouwde krul (‘quif’) is wereldberoemd, maar om hem nou mooi of modieus te noemen..? Mij doet de quif van Suzy vooral denken aan There’s Something About Mary. Maar daar zal Suzy niet wakker van liggen. Ze is immers de enige die daarmee wegkomt. En daar kunnen veel modebloggers dan weer een puntje aanzuigen.

PS Voor degenen die Suzy níet kennen hieronder een fotootje.

Bron: textilia.nl
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *