Recept: Paashaasbroodjes


Mijn moeder maakte vroeger altijd paashaasbroodjes voor mij en mijn broers als we een paasontbijt hadden op school. Toen ik iets wilde gaan maken voor mijn vriendinnen-paasbrunch op Goede Vrijdag, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Door jullie enthousiaste reacties op mijn paashaasbroodjes op Instagram daarom vandaag het recept.

Het recept is alles behalve moeilijk, alleen het ‘kneden’ van de paashaasjes vereist wat oefening. Men neme één mix Koopmans brooddeeg (wit). Maak het deeg zoals op de verpakking staat aangegeven. Na de eerste keer rijzen kneed je van het deeg je paashaasjes. Ik maakte er zes en dit was precies groot genoeg als ik mijn vriendinnen mag geloven. Kleiner maken lukt ook bijna niet, omdat het dan écht een priegelwerkje wordt. Vergeet niet om op de buik van de paashaas een (rauw) ei te leggen. Het ei zal garen in de oven. Als oogjes heb ik rozijntjes gebruikt. Druk deze goed in, anders ‘verlies’ je ze in de oven. PS lijmen kan ook met bijvoorbeeld honing achteraf!

Fijne pasen!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *