Travel plans 2014: Alaska & Californië 4


Ik heb het lang voor mezelf gehouden, omdat ik niet te ver vooruit wil kijken (live in the moment!) en ik het- gezien mijn vele tripjes – jullie bijna niet durfde te zeggen. Het komt nu echter steeds dichter bij en is bovendien mijn eerst volgende vakantie: ik ga naar Alaska en Californië!!

Half juli (over drie maanden!) zal ik met mijn lieftallige familie twee weken lang door Alaska trekken. We beginnen in Anchorage en eindigen in… Vancouver! Daar blijven mijn boyfriend en ik nog een nachtje slapen, om vervolgens met z’n tweeen door te vliegen naar Los Angelos. Vanaf dan hebben we precies twee weken om heel Californië te ontdekken. I can’t wait!

Het plan
De reis door Alaska staat min of meer vast. De laatste twee weken Amerika niet. Dus: wat moeten we écht zien/doen/meemaken? Op dit moment denk ik aan Los Angeles (Hollywood, Studio’s, Venice Beach of Santa Monica), een plaatsje aan Route 1, San Francisco (fietsen over de Golden Gate, Alcatraz), Yosemite National Park, Death Valley, en – als er nog tijd en geld over is – Las Vegas en de Grand Canyon. Ik vrees echter nu al dat als we dit allemaal willen doen, het een grote race tegen de klok gaat worden. Beter minder zien en meer genieten dus..?

#luxeproblemen
Van blogger Jolien – die vorig jaar ook een roadtrip door Californië maakte – mocht ik gelukkig een paar foto’s lenen voor deze blog. Ook de blog van Eline is goed voor de inspiratie. Help jij me kiezen? En – ook niet onbelangrijk – heb je nog praktische tips?

Nogmaals: alle foto-credits gaan naar Jolien!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Travel plans 2014: Alaska & Californië

  • Nancy

    Ik zou zeker te weten naar San Fran gaan, ik zou daar zo graag nog eens naartoe willen gaan en inderdaad, beter iets meer genieten dan racen. Afgelopen zomer heb ik enorm veel plaatsen bezocht en monumenten en plaatsen gezien maar ik was gesloopt na een tijdje. Dus beter het wat rustiger aandoen en genieten, anders kom je kapot terug van vakantie (terwijl het idee van vakantie is om uit te rusten natuurlijk). Maar ik moet wel zeggen: Je bent wel one lucky bastard! Lekker met de familie naar Alaska (schijnt ook al onnoemlijk mooi te zijn) en dan lekker doorvliegen om met zhe boyfriend te genieten van een andere reis. Heurlijk!

    Veel plezier met de voorpret!

  • Marcella

    Wat onwijs gaaf zeg, Alaska lijkt me erg bijzonder! Groot gelijk om daarna door te reizen naar LA. Vooral Yosemite en San Fran vond ik erg leuk. Goed de tijd voor nemen!