Nom Nom Nom Tag 1


Op de blog van Brouwertje zag ik een wel heel leuke tag. Oftewel: een vragenlijstje dat bloggers kunnen overnemen en beantwoorden. Ik heb nog nooit aan tags meegedaan, maar deze vond ik wel heel leuk (en lekker).

Ik proef graag lokale gerechtjes in Azië!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Spruitjes! Dat vind ik erg lekker, zeker met spekjes. Veel mensen vinden het vies, maar ik denk dat ze de spruitjes dan te lang hebben gekookt. Wat ik niet lust en andere mensen wel, is zuurkool. Op tonijn uit blik, een mosselpannetje en gerookte zalm met dille ben ik ook niet dol. 

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Ik kook het merendeel van de week ‘iets Aziatisch’. Sinds mijn reisjes naar Azië kan ik gewoon niet meer zonder een Asian twist. Het liefste maak ik Vietnamese bun, noedelsoep of ‘gewoon’ rijst met vlees en groentjes in een Aziatisch sausje. 

Mijn ‘standaard’ kookkunsten
In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
Saigon in de Leidestraat. Daar hebben ze heerlijke pho (Vietnamese noedelsoep) die ik ook in Vietnam elke dag at. Ook serveren ze superzacht vlees, banh xeo (Vietnamese pannenkoek) en natuurlijk loempia’s. Maar ook bij sushirestaurants, goede pizzeria’s of een tapasbar kan ik elke dag wel eten. 

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
In Vietnam (daar is-ie weer!) kocht ik altijd broodjes op straat met een omeletje, vlees en sambal. Zo lekker! In Nederland eet ik het liefste een goede uitsmijter met spek en kaas. Of een ciabatta met Serranoham, geitenkaas en rucola! De naam? Broodje Suzie lijkt me. 

Mijn ‘standaard’ weekend-ontbijt
Deel een handige kooktip.
Ik kook ‘netjes’. Voor ik mijn gerecht klaar heb liggen alle verpakkingen al in de prullenbak. Ook kan ik goed plannen, dus kook eerst de rijst en pas als die klaar is het vlees en de groenten. Last but not least zijn goede messen en een afwasmachine natuurlijk ideaal. 

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik zou graag eens een grote chocoladetaart maken, zoals de Mississippi Mud Pie. Of een grote gevulde kip of kalkoen! Eigenlijk heb ik 
heel veel mooie gerechten nog nooit gemaakt, maar om nou te zeggen dat ik een baking bucket list heb… Ik houd van eten maar ben geen Monique van Loon 😉

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Prijstechnisch kies ik vaak voor zelf koken, maar eten bestellen kan zo heerlijk zijn als je geen zin hebt in boodschappen doen, koken of naar buiten gaan. Als ik wel naar buiten wil ga ik liever uiteten. Qua prijs hoef je niet eens zo veel duurder uit te zijn dan met bestellen. Als ik bestel vind ik Thais en Indiaas trouwens erg geslaagd. Die restaurants vind ik toch nooit zo gezellig. 

Juist ’s morgens uiteten vind ik zo leuk!
Ben je ergens allergisch voor?
Nee, behalve voor slecht eten dat eruit ziet of het zo uit de fabriek komt. 

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Sinds ik bij mij vriend ben ingetrokken eet ik onwijs veel chocola. Het is altijd voor handen nu, en dan kan ik me niet inhouden. Op gezonder gebied vind ik de nieuwe quinoa-salade van de AH to Go erg geslaagd. En ik eet sinds een paar maanden elke ochtend overnight oats! 

Wat is je favoriete toetje?
Een huisgemaakte taart! Als ik nog ruimte heb tenminste. Mijn vriend kan trouwens ook super lekkere pannenkoekjes bakken. Overigens ook heerlijk als ontbijt 😉
 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Nom Nom Nom Tag