Gespot: droombaan!


Katja Schuurman voor 3 op Reis (Radio.nl)

Afgelopen week stuitte ik op een wel heel mooie vacature: Expedia.nl zoekt een reisblogger. Voor deze baan reis je een jaar lang door Nederland en doe je verslag aan de wereld op je eigen manier. Het salaris? Een schamele 90.000 euro. Je krijgt ook gewoon nog 25 vakantiedagen. Als dat geen droombaan is!?

Beste vacature ever 😉 “@villamedia_vaca: Reisblogger #vacature http://t.co/DIUCY4PUB8
— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) June 16, 2014

Als ik op dit moment werkzoekende was dan wist ik het wel 😉 Al zag ik na het plaatsen van mijn tweet ook wel in dat de baan misschien niet door iedereen als droombaan wordt gezien. Niet iedereen wil namelijk een jaar lang op reis. Door Nederland. En daarvan verslag doen. Droombanen zijn eigenlijk heel subjectief.

Mijn droombanen
Als kind wilde ik altijd Katja Schuurman worden. Of in ieder geval actrice. Later veranderde dat in dierenarts, schrijver, dokter, notaris, advocaat, journalist… Je ziet, zelf mijn eigen droombaan is aan verandering onderhevig. Momenteel heeft mijn droombaan met meer dan de functie te maken. Werk ik in een leuk team? Op een leuke plek? Werk ik vaak op kantoor, thuis of moet ik ergens naartoe? Kan ik er leren, mezelf ontwikkelen en doorgroeien? Werk ik in loondienst of voor mezelf? En, niet geheel onbelangrijk, hoeveel vakantiedagen heb ik? 😉

Persiepectief
Wat is nu een droombaan? Een baan waar je van droomt, dat begrijpen we. Maar aan welke functie denk jij? Afgelopen week wilde iedereen waarschijnlijk wel even Van Persie zijn. Lekker voetballen, een briljant doelpunt maken, en door heel Nederland (en omstreken) bewonderd worden. Wie wil dat niet? Nou, als ik heel kritisch ben denk ik dat ik dat ben. Als voetballer heb je amper vrijheid. Wel de financiële vrijheid om te doen wat je wilt natuurlijk, maar als je stopt met voetballen heb je de baan niet meer, dus dat telt niet. Wat is jouw droombaan?

Als ik alles tegen elkaar afweeg lijkt dat fulltime reizen en verslag geven me nog steeds wel wat. Twee van mijn lievelingsbezigheden verenigd, kan het beter dan dat? Dat moet ook Katja Schuurman gedacht hebben. Mijn vroegere jeugd-idool werkt tegenwoordig voor 3 op Reis. Hmm, ik overweeg nu weer om later toch Katja Schuurman te worden.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *