Utrecht voor Dummies


Alweer een paar maanden woon ik in Utrecht. Jaja, time flies..! Inmiddels ben ik dan ook aardig wegwijs. Hier mijn leukste zes hotspots voor beginners.

Ik ken de stad nog niet op mijn duimpje, maar ik mag mezelf wel redelijk ingeburgerd noemen. Onderstaande tentjes in Utrecht zijn inmiddels al favoriet:

Firma Pickles
Hier at ik laatst een heerlijke grote(!) hamburger. Mét Franse frietjes, mayo en een koolsalade. Zoals het hoort dus. Maar waar het bij de meeste burger-tenten daarna wel ophoudt, heeft Firma Pickles ook nog eens een sfeervolle inrichting, goede bediening, hele mooie wijnen (het is ook een wijnbar!) én een terras.Veilinghaven
Het leukste restaurant vlakbij ‘mijn’ huis: Veilinghaven is nog niet lang geleden geopend vlakbij het Holland Casino en de sportvelden in Utrecht. Ik heb er tot nu toe alleen een wijntje en wat bitterballen mogen proberen, maar het feit dat het op loopafstand zit, een goed terras aan het water heeft en een Italiaanse kaart heeft is al bijna genoeg!

San Siro
Naar dit Italiaanse restaurant werd ik laatst meegenomen door mijn vriend. Er hangt dan ook een romantische sfeer en het eten is hier écht goed. We aten anti-pasti, heerlijke ossobuco en goddelijke lamsrack. En vergeet ook de wijnen niet. Yummie! Je betaalt iets meer maar dan heb je wel wat!Khyushu
Als ik zin heb om véél sushi te eten ga ik naar Sumo. Maar voor de allerlekkerste sushi in Utrecht moet je toch echt bij Khyyshu aan de Voorstraat zijn. Je bestelt de sushi hier los, dus geen all-you-can-eat, maar daardoor geniet je wel nog meer (en ben je uiteindelijk dan bijna net zoveel kwijt). Het restaurant ziet er niet echt uit, maar zoals dat vaak geldt in Azië: daar eet je juist het lekkerst!

Kimmake
Wederom een restaurantje zonder enige sfeer. Nou ja, een typisch Zuidoost-Azië-sfeertje dan. Een paar tafeltjes, Engelssprekend personeel en een paar gerechten op de kaart: welkom in Vietnam-paradise! Ik at er een goede pho en dronk een echte bubble tea. Volgende keer probeer ik de banh xeo én het broodje vlees!

Stan & Co
Al een paar keer wat gedronken. Soms op het heerlijke terras, soms binnen tussen de hippe jaren ’70 meubels. En ook voor het WK kan je hier terecht. Maar die menukaart belooft ook zeker wat. Geen Michelin-ster, maar zeker de moeite waard om eens lekker en gezellig een hapje te eten zonder al te veel poespas. Denk ik zo.

Ook lekker: Wijnbar Levebvre, restaurant Pronto Pronto, Yoghurt Barn en (Naast de) Markt.

Waar moet ik volgens jou écht snel naartoe?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *