Alaska: Into the wild-ish 3


De eerste vier dagen van mijn vakantie zitten er al (bijna) weer op. Tijd voor een update!


“Hi folks! Welcome to Alaska!” De mensen in Alaska zijn even (uber)vriendelijk als ‘normale’ Amerikanen. Het is echter een totaal andere wereld hier. Na een lange vlucht – met overstap in Minnesota – komen mijn dertien familieleden en ik maandagavond aan in Anchorage. Niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Alaska. Al zou je dat niet zeggen. De ruim opgezette, lege straten ogen dorps. Het is uitgestorven! Toch verraden kleine dingen dat je toch echt in de Verenigde Staten bent. Overal fast food restaurants bijvoorbeeld. En mega grote bedden. En een Starbucks-bar in het hotel. En die enthousiaste mensen dus. Peter, onze vaste gids, is er zo een. Al kan dat ook door zijn theater-achtergrond komen. De uit Ohio-afkomstige jongeman vertelt ons met veel humor en handgebaren dat we dinsdagochtend om acht uur klaar moeten staan. Nouja, acht-ish dan. Alles in Alaska is namelijk wat minder strak gepland dan in andere Staten.

Denali National Park
Dinsdag worden we met de bus naar het station gebracht. Hier staat onze panorama-trein klaar. Alle wagons bestaan grotendeels uit glas, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het landschap. Dat landschap bestaat uit heel veel dennen(?)bomen, heel groen gras, water en (af en toe besneeuwde) bergtoppen. De treinreis duurt totaal acht uur, maar the journey is the destination vandaag. Genieten van de reis dus. Hoogtepunt is een decadente lunch met heerlijke wijn, een Alaska Quinoa Summer Salad met verse zalm, en een geweldig uitzicht als we langs een rivier rijden. We hebben ook erg mazzel met het weer: een stralend blauwe hemel. Voor etenstijd komen we aan bij ons hotel middenin het Denali National Park. Hier eten we (wederom heerlijk) en kruipen daarna lekker onder de wol. Wist jij dat Alaska tien uur tijdsverschil heeft met Nederland? Als deze blog online komt is het hier pas donderdagavond!

Vanuit de panorama-trein
Woensdag staat in het teken van de Tundra Wilderness Tour. Met een (oude school)bus gaan we het Denali National Park in. Even denk ik dat we hetzelfde landschap gaan zien als dinsdag (wat geen straf is hoor), maar na even rijden blijkt dat de vele bomen plaats maken voor een uitgestrekt Lord of the Rings-ish landschap. Zeker minstens zo indrukwekkend! Ik snap nu wat die gast uit Into the Wild bezielde. Want wisten jullie dat die film in Alaska is opgenomen? Als bonus van de dag zien we nog drie keer een beer, een heleboel edelherten en dall sheep, en een moose. De moose – also known as de grote eland – is volgens Peter het gevaarlijkste dier van Alaska. ’s Avonds vieren we officieel het 50-jarig huwelijk van mijn opa en oma. We hebben de hele dag al met gouden hoedjes gelopen, die door de Amerikanen ontzettend werden gewaardeerd, maar dineren nog even extra lekker en spelen het Grote Familiespel.

Tundra Wilderness Tour

De vierde en voor nu eventjes laatste dag in Alaska vindt plaats in Fairbanks. Donderdagochtend nemen we de bus naar dit stadje, dat een echte goudzoekers-geschiedenis heeft. Een excursie ‘goud zoeken’  staat dan ook op het programma. erg leuk om eens een golddigger te zijn en wat over de historie te leren.Fairbanks heeft verder weinig te bieden. De stad met 30.000 inwoners is een van de grotere steden van Alaska maar is nog rustiger dan Anchorage. We lijken even terug in de tijd!

Vrijdagochtend (als ik dit schrijf is het nog donderdagavond) vliegen we naar Dawson; een stadje in het westen van Canada. Vanuit daar zullen we onze trip voortzetten naar Whitehorse, om daarna weer terug te keren naar Alaska (en verder). Volg Instagram om dagelijks op te hoogte te blijven van USA-kiekjes! Blogjes komen er natuurlijk ook nog aan.

Loop jij al warm voor Alaska? Het is hier trouwens gewoon een graad of 15-20!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Alaska: Into the wild-ish