Het modecircus dat Amsterdam Fashionweek heet


It’s a circus!

Donderdag was ik aanwezig bij de openingsavond van Amsterdam Fashionweek. Ik zag twee shows én was erbij toen de Zalando Blogger Awards werden uitgereikt.

Alweer mijn derde Fashionweek! Vroeg ik mij twee jaar geleden nog af of ik ooit een show zou zien, inmiddels is bijna het ‘vaste prik‘: Amsterdam Fashionweek it is! Ik was echter nog nooit op de openingsavond geweest, en ook niet op de zomer-editie. Vriendin J. ging gezellig mee.

Claes Iversen
Ik was nog nooit bij een show van Claes Iversen geweest. Wel had ik de Deens-Nederlandse ontwerper al eens gezien bij de masterclass How I Got The Job In Fashion van Marie Claire. Claes deed daar toen nog uit de doeken hoe moeilijk het was om als couturier het hoofd boven water te houden. En guess what? De ontwerper presenteerde gister niets minder dan zijn eerste pret-a-porter-collectie. Al was deze niet bepaald ‘draagbaar’ te noemen. Grote cape-achtige jurken, tops met steentjes-all-over, en heel veel clean items kwamen voorbij. Een mooie show, maar niet hebberig-makend. Daar leverden de magere, emotieloze modellen wel een bijdrage aan. Opvallend waren de platte schoenen. Bijna elk model liep op sandalen. Dat Claes hier maar een lekkere zakcent mee mag verdienen!

Claes Iversen
Claes Iversen


Zero by Nanine Linning with costumes by Iris van Herpen
Een hele mond vol, maar het kwam erop neer dat deze show toch wel de meest bijzondere show tot nu toe was. Niet de meest modieuze, maar wel eentje om niet te vergeten. In plaats van lopende modellen werden de outfits dit keer geshowd door dansende ballerina’s. In zwarte, typische Iris van Herpen kostuums dansten – veelal mannelijke – dansers een moderne dans. Daarna kwamen ook ballerina’s de catwalk op, gekleed in een strak zwart pak. Omdat ik niet wist dat dit de hoofdact zou zijn, zat ik eerst een beetje ongeduldig op mijn bank te wachten tot de ‘echte’ show zou beginnen. Toen ik doorkreeg dat ‘dit het was’, kon ik er pas een beetje van genieten. Knap gedaan, maar voor dansers ga ik volgende keer liever naar het ballet. Geef mij maar een modeshow met krachtig lopende modellen met de fierce-blik!

Zero
Zero


Zalando Blogger Awards
Voor de tweede keer werden de Zalando Blogger Awards uitgereikt. Girl-crush Yara Michels was de host van de avond en mocht maar liefst drie bloggers gelukkig maken. Lizzy van Ourfavourites.nl won de People’s choice Award. We-heart-fashion.com van Kim én Kelly (vier gelukkige bloggers dus) ging er met de Newcomer Award vandoor. En de Jury Award ging naar Linda Tol. Ik voelde me al helemaal thuis in het wereldje, aangezien ik laatst nog stond te knuffelen met Linda (en Yara), en Kim herkende van het Wehkamp Bloggers Event. Helaas kwam het feestje na de uitreiking niet écht los. Wél beleefde ik een hoop plezier aan de acts, de photobooth en de héérlijke hotdogs. Tja, de modewereld blijft soms een beetje een circus. Maar wie een beetje nuchter blijft, kan daardoor juist een leuke avond hebben. Dat is J. en mij althans wel gelukt. Lach erom en geniet!

De jury, de winnaars en Yara

Ga jij nog naar Amsterdam Fashionweek deze week? En ben jij er al eens geweest?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *