Hoe plan je een roadtrip door Californië? 2


Mag ik even gillen? Over drie weken zit ik samen met mijn familie in de USA! Na twee weken reizen van Anchorage naar Vancouver vliegen mijn vriend en ik dan door voor onze eigen USA-roadtrip. En die is al tot in de puntjes gepland!

Waarom alles plannen? Tja, dat vroeg ik mezelf een tijdje geleden ook af. Tot ik de blogs van Jolien over haar USA-roadtrip las. Hieruit bleek dat het in Californië niet alleen duur is, maar ook erg druk. Zeker in de zomerperiode. Wie niet boekt riskeert dus dat er geen – of alleen nog dure – hotels beschikbaar zijn. Plannen dus!

Golden Gate Bridge

Autohuur

Het eerste dat we wilden reserveren was een huurauto. Want die is natuurlijk onmisbaar bij een roadtrip. Openbaar vervoer is in Californië een no-go, zeker als je onafhankelijk wilt zijn en je de natuur in wilt. Net als Jolien hebben we dan ook een huurauto bij Rental Cars geboekt. We hebben gekozen voor een auto waar in ieder geval onze twee koffers in passen. Het bijboeken van een extra bestuurder kostte relatief weinig, dus dat hebben we maar meteen aangevraagd. Tot slot mag een verzekering natuurlijk niet ontbreken: die kun je direct bij je huurauto bijboeken.

Big Sur

Accommodatie

Gezien de drukte en de hoge prijzen in augustus, besloten we zoveel mogelijk accommodatie vast te boeken. Hiervoor moesten we wel meteen onze route bepalen: wanneer zouden we ongeveer in welke plaats zijn? En hoelang? Hiervoor hebben we vast een goede research moeten doen: zie ‘Route’. Uiteindelijk hebben we nu voor bijna elke dag al een motel, camping of appartement/kamer via airbnb of Wimdu geboekt. Lekker gevarieerd!

Route 66

Route

Onze route? We beginnen in Los Angeles. Na twee nachtjes rijden we dan via Route 1 door richting San Francisco. Ondertussen stoppen we in Malibi, Santa Barbara, Big Sur en Monterey. Na drie nachtjes San Francisco gaan we de natuurparken in: eerst twee nachten kamperen in Yosemite, dan nog eentje in Sequoia National Park. Om vervolgens via Death Valley door te rijden naar Route 66. Hier slapen we waarschijnlijk twee nachtjes in een motel langs de weg. We sluiten af met nog een laatste nachtje Los Angeles. Inderdaad, geen Las Vegas en Grand Canyon dus. Maar ik wil wel blijven genieten van niet hoeven haasten. Bovendien heb ik nu een excuus om nog eens terug te komen!

Onze route

Yosemite National Park

Activiteiten

De activiteiten die we al geboekt hebben zijn een honkbalwedstrijd in Los Angeles (het team van San Francisco speelde niet op het moment dat wij daar zijn) en een tour door de Warner Bros Studio’s in Hollywood. In San Francisco brengen we een bezoekje aan Alcatraz. Dit boekte ik al drie maanden van tevoren. Maar goed ook, want inmiddels is vrijwel alles vol. Verder heb ik mij natuurlijk al goed ingelezen over te ondernemen activiteiten op locatie, maar dingen als hiken, eten en fietsen hoef je natuurlijk – gelukkig – níet vooraf vast te leggen.

Hollywood

En ook dit nog: tickets, verzekering, creditcard

Verder is een vliegticket natuurlijk wel handig 😉 (maar die hebben we al een jaar), evenals een reisverzekering met werelddekking (ik heb een doorlopende -) en een creditcard. Amerika is hét land van de creditcard, dus die mocht niet ontbreken. Maar aangezien ik niet alles op krediet wil doen, heb ik natuurlijk ook het één en ander gespaard. Zelfs nu al hebben we al goed geld uitgegeven, en de reis moet zelfs nog beginnen! Eten, drinken, benzine, kampeerspullen, spontane activiteiten: die kosten gaan allemaal nog komen. Maar ik weet zeker dat het het dubbel en dwars waard gaat zijn.

On the road

ESTA aanvragen

Tot slot heb je ook een ESTA Amerika nodig. Die kun je aanvragen bij de Amerikaanse overheid of via een (Nederlands) bemiddelingsbureau, bijvoorbeeld via esta-aanvragen.nl. Het voordeel van een dergelijk bemiddelingsbureau is dat de procedure in het Nederlands is en je niet per se met creditcard hoeft te betalen. Een ESTA kost 21 dollar. Via esta-aanvragen.nl betaal je totaal 36,95 euro. Let op: een ESTA is niet alleen vereist bij een reis naar Amerika van maximaal 90 dagen, maar ook bij een overstap in de USA, op doorreis naar een ander land.

Ben jij wel eens in Californië (of Alaska) geweest?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hoe plan je een roadtrip door Californië?

  • Marcella Molenaar

    Wat een gave spots heb je gekozen, dat zijn ook zeker mijn favorieten in Californie. Tof ook dat je Sequoia hebt toegevoegd, daar lees ik bij anderen zelden over. Het wordt vast een onwijs fijne reis. Ik ben ook benieuwd hoe je het in Alaska hebt, lijkt me erg bijzonder!!