Mezelf verwennen via Treatwell.nl 1


Voor de facial worden producten van Dermalogica gebruikt.

Eén van de leukste dingen van bloggen: een behandeling mogen uitzoeken op Treatwell.nl en daar over schrijven op mijn blog. Ik koos de Acne Treatment bij Beautysalon De Orchidee in Utrecht.

‘Acne Treatment?’ Hoor ik je denken. ‘Maar jij hebt toch helemaal geen acne?’ Nou, dat vond ik zelf ook nooit. En dat had ik een aantal jaar terug ook niet.Tot mijn gebruikelijke schoonheidsspecialist in Amsterdam mijn oneffenheden na meerdere gezichtsbehandelingen toch echt bestempelde als ‘een lichte vorm van acne’. Een spiraaltje en het werkende leven(?) hebben hier zeker een aandeel in gehad. Mijn ‘probleemhuid’ is van een afstandje gelukkig niet erg zichtbaar, en heeft ook zijn ups en downs (op dit moment gelukkig een up), dus vandaar dat ik er goed mee kan leven. 

Treatwell.nl voor het online boeken van schoonheidsbehandelingen.

Vooraf
Treatwell gaf me de vrijheid om uit te zoeken wat ik wilde. Geen laserbehandelingen van 300 euro, dat leek me duidelijk. Maar een gezichtsbehandeling, dat leek me wel wat. Sinds mijn verhuizing naar Utrecht ben ik mijn Amsterdamse adresjes ‘kwijt’. Een nieuwe salon voor een gezichtsbehandelingetje af en toe was net wat ik nodig had. Gelukkig vond Treatwell dat ook oké.

Het fijne aan Treatwell is dat je geen account hoeft te hebben om een behandeling te zoeken en te boeken. Ook is de zoekfunctie erg handig: ik zocht op salons in Utrecht, die gezichtsbehandelingen aanboden, en in de buurt van mijn huis zitten. De Orchidee kwam als winnaar uit de bus, mede omdat deze salon ook nog eens goed beoordeeld is. De mogelijkheid om ’s avonds een behandeling te ondergaan vind ik ook fijn. Ik heb tenslotte ook een baan. Ik maakte een afspraak voor dinsdag 8 juli om 20:00 uur.

De schoonheidsspecialiste.

De behandeling
Een paar dagen voor mijn behandeling werd ik gebeld door de man van de schoonheidsspecialiste van De Orchidee. Er was iets fout gegaan bij de boeking: zijn vrouw kon die avond helemaal niet. Telefonisch verzette ik mijn afspraak dus naar de week erna, op woensdag 16 juli om 20:00 uur. Ik had de behandeling liever op de eerste datum ondergaan, maar de ‘fout’ was in ieder geval op een nette manier opgelost.

Na vijf minuten fietsen van mijn huis kom ik aan bij De Orchidee. Het blijkt een salon aan huis te zijn. Toch ziet de salon er zeker niet onprofessioneel uit. En zeker niet minder professioneel dan ‘mijn’ vorige schoonheidsspecialiste in Amsterdam. Zij had wel een ‘bedrijfspand’. De schoonheidsspecialiste van De Orchidee blijkt Vietnamees te zijn. Kijk, dan heb je bij mij al een streepje voor. Een goed begin!

Beautysalon De Orchidee.

De Acne Treatment duurt 60 minuten en kost normaal gesproken 50 euro. Dat kostte het mij in Amsterdam ook altijd. De schoonheidsspecialiste begint met een pre-cleanse, vervolgd door de ‘echte’ reiniging. Daarna vindt er ‘facemapping’ plaats, wat neerkomt op een soort huidanalyse. Ook de schoonheidsspecialist vindt dat ik geen acne heb. Wel heb ik veel mee-eters, zegt ze. Die blijken erg diep te zitten, waardoor ze er lastig uitgaan (maar je ze gelukkig ook minder goed ziet).

Ik krijg een stoomapparaat op mijn gezicht zodat mijn poriën goed open gaan staan. Dan het ergste gedeelte van de behandeling: het verwijderen van de onzuiverheden. Dit is ook meteen mijn favoriete gedeelte, omdat je hier op lange termijn het meeste baat bij hebt. Direct na een gezichtbehandeling zie ik er normaal gesproken echter uit als een uitgeknepen tomaat. Wie mooi wil zijn… Het verwijderen van de onzuiverheden doet bij De Orchidee veel minder pijn dan in Amsterdam. Heb ik minder onzuiverheden? Doet de schoonheidsspecialiste het niet goed? Of doet ze het gewoon minder pijnlijk? Ik besluit dat over een paar dagen te beoordelen, als het echte resultaat van een gezichtsbehandeling zichtbaar wordt.

De behandelkamer.

Tot slot krijg ik nog een complex en een masker. Waarom is een gezichtsbehandeling altijd zo snel weer voorbij? Dan besluit de schoonheidsspecialiste mij toch ook een massage te geven. “Omdat je nieuw bent”, zegt ze. “En het is mijn specialiteit.” En een beetje voor deze review misschien? Hoe dan ook, de massage is heerlijk! Ik wil in slaap vallen en doe dat ook bijna. Na een heerlijke extra tien(?) minuten krijg ik een laatste warme handdoek over mijn gezicht en een lekkere crème opgesmeerd. Klaar!

Na de behandeling
De dag na de behandeling gebruik ik de proefmonstertjes van de reinigingsgel en nachtcrème die ik mee hebt gekregen. Een collega geeft me een complimentje over mijn huid. Die ziet er nog steeds ontspannen uit en voelt heerlijk zacht en gehydrateerd. Toch vraag ik me af of alle mee-eters wel echt goed zijn verwijderd. Dat zou je bij een Acne Treatment toch wel verwachten. En heb niet eens echte acne! Maar de massage heeft veel goed gemaakt. En dat is denk ik ook meteen de conclusie over De Orchidee: heerlijk voor verzorging en massage, maar misschien iets minder als je huid iets harder moet worden aangepakt. Gelukkig biedt Treatwell daarvoor nog genoeg andere opties!

Dankjewel Treatwell en De Orchidee!

PS. Wat vinden jullie van mijn review? Ik vind het nog lastig om kritisch te zijn naar iets wat ik als blogger cadeau krijg. Als je ergens voor betaalt ben je sneller ontevreden denk ik. Toch wil ik wel eerlijk zeggen wat ik ergens van vind, en ook zeker open zijn over het feit dat het hier om een ‘gesponsorde’ behandeling ging.

N.B. Alle foto’s komen van Treatwell.nl

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Mezelf verwennen via Treatwell.nl

  • Sheelagh A.

    Leuk stukje, leuke review! En lastig? Het klinkt alsof je wel eerlijk bent over wat je er echt van vond, prima toch? Ik heb ook 2 x via Treatwell een behandeling mogen doen, ik koos beide keren voor een massage. Heerlijk!