Packing for the USA


Na ruim een jaar uitkijken is het dan eindelijk (bijna) zover: My American Dream comes true! Maar wat neem je mee als je naar Alaska, Vancouver én Californië gaat? Een Luxeprobleem met de hoofdletter L!

Ter gelegenheid van mijn opa en oma’s vijftigjarig huwelijk reizen we maandag met de hele familie af naar Anchorage, Alaska (USA). Vanaf daar begint onze 12-daagse rondreis door Denali National Park en Fairbanks, om vervolgens door te vliegen naar Dawson, Yukon (Canada dus!). Daarna volgt nog Whitehorse. In Skagway gaan we aan boord van een boot. Vanaf daar varen we via Ketchikan door naar Vancouver. Hier eindigt onze familiereis, maar niet voor mij en mijn vriend! Wij hebben onze overstap in Los Angeles laten verlengen en blijven nog twee weekjes in Californië. What to wear?

Alles via H&M, behalve de tas (Marc by Marc Jacobs), sneakers (Nike), zonnebril (SuperDry), rugzak (Vans), slippers (Havaianas).

Temperatuur en laagjes
Aan de hand van de inpaktips van reis- én L.A.-expert Yara Michels heb ik mijn koffer in gedachten al twee keer ingepakt. Anders dan iedereen lijkt te denken, is het in Alaska gelukkig niet erg koud. De laatste keer dat ik mijn weer-app checkte was het er 19 tot 21 graden. In San Francisco en Vancouver is het ietsje warmer (20 tot 23 graden). In L.A. is het heerlijk warm (25 tot 31 graden), en op plekken als Death Valley kan het zelfs oplopen tot ver boven de 30 graden. Laagjes lijkt dus het toverwoord. Een lange broek, een korte broek, dichte schoenen, open schoenen, bikini’s, maar ook een jas en nette jurk voor op de boot. Mag ik gewoon gaan nu?

Het meest noordelijke en meest zuidelijke punt van de reis.
Meest noordelijke punt: Denali National park.

Meest zuidelijke punt: Death Valley (en omstreken).
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *