Canada, cruises and what not?! 1


I’m the king of the world!

Alweer ruim een week geleden vloog ik met mijn familie van Alaska naar Canada. In de tusssentijd gingen we weer terug naar de VS, om vervolgens ook weer terug te gaan naar Canada. Lees hier meer!

Het kostte de piloot wat moeite, maar uiteindelijk kreeg hij ons vliegtuigje tussen de bergen door veilig aan de (niet-geasfalteerde) grond. Onze gids Peter had ons al ingelicht over alle ‘good stuff’ die er in Dawson te vinden zou zijn, en niets bleek minder waar. Het Canade dorpje dat ooit 30.000 inwoners telde en het Parijs van het Noorden werd genoemd, is nu een schattig plaatsje met klassieke pandjes. Veel mensen zijn er echter niet over. Een paar honderd in het dorp zelf, en nog wat meer in de ‘suburbs. In het leuke Dawson wandelden we uiteraard rond – en maakten veel foto’s -, maakten een boottochtje over de bekende Yukon River en Klondike River (waar vroeger veel goud zat, wat de reden was van de groei van Dawson) en beklommen we de pittige Nature Trail voor een subliem uitzicht.

Van Dawson naar Skagway
Na Dawson stond het eveneens Canadese plaatsje Whitehorse op het programma. Whitehorse had Dawson van de troon gestoten en was nu de hoofdstad van de staat Yukon. Dat betekende echter geen drukte, al bezat Whitehorse volgens Peter natuurlijk wel alle good stuff. And what not? Whitehorse had inderdaad iets leuks. Een schattig plaatsje zonder al te veel toeristen, prachtige natuur en – in tegenstelling tot Dawson – veel bekende ketens. Voor het ultra Amerikaanse (oeps, Canadese) gevoel!

Met de bus in Alaska is geen straf!

Hoewel we van Dawson naar Whitehorse ook al negen uur hadden gereden, moesten we vanaf Whitehorse nog eens een paar uur verder rijden. Die tripjes waren echter totaal geen straf. De bus stopte regelmatig op een prachtig uitzichtspunt, en ook vanuit de bus was genoeg moois te zien. Het laatste stuk van de reis naar Skagway legden we af via een oude trein. Deze was gebouwd tijdens de goldrush, om de weg naar het goud toegankelijker te maken. Toen de spoorlijn klaar was, was de goldrush helaas over. Het spoor leverde wel een geweldige rit op!

Nog meer good stuff
We stapten uit in Skagway, een bekende cruise-stop. Hier stond ‘ons’ cruiseschip, de ms Zaandam, dan ook al klaar. Wat een ding! Ik had al wel eens wat dagen op een boot doorgebracht, zoals een Nijl-cruise in Egypte en een zeiltocht in Turkije (en een minicruise naar Newcastle), maar deze reis sloeg echt alles! Perfecte uitzichten, fantastische service, zalig eten… Wat een luxe! Skagway was trouwens een erg toeristisch plaatsje, waar de selfies-makende Chinezen de overhand hadden.

Aan dit leven kan ik wennen!

Van maandagmiddag tot vrijhdagochtend brachten we door op de cruise. We voeren van Skagway – langs prachtige gletsjers – naar Ketchikan, het oudste plaatsje van Alaska. Heel leuk eens te komen! Ik besef me maar al te goed dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik uberhaupt deze reis maak. Na Ketchikan voeren we door de Inside Passage naar Vancouver, waar onze cruise en gezamenlijke reis eindigde. Vriend en ik vliegen door naar Los Angeles, waar het tweede deel van onze fantastische vier weken vakantie begint! Maar eerst… een dag in Vancouver! Daarover later meer…

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Canada, cruises and what not?!