San Francisco: SoMo and Soy Latte 2


Dat San Francisco hip and happening was had ik mij al door menig mens laten vertellen. De stad werd zelfs eens vergeleken met de hemel. Ik ging er 7 augustus heen om het zelf eens te ervaren.

Vanuit Monterey rijden vriend en ik donderdag 7 augustus naar San Francisco. Zodra we een bergje voorbij rijden en de suburbs van San Fran zien, begint het bij mij te kriebelen. Stad! We zijn in San Francisco! Of SF, voor insiders.

We verblijven dit weekend in een Airbnb’tje in de wijk SoMo (South of Market). Deze wijk ligt – goh – ten zuiden van Market Street. Ten noorden van Market Street ligt het ‘echte’ centrum. SoMo is eigenlijk een soort opkomend buitenwijkje. We worden bij de poort opgehaald door onze gastvrouw Susan, een typische stadsvrouw: gehaast, verzorgd, single. We zien Susan dan ook amper dat weekend, waardoor we ons helemaal thuis gaan voelen in het appartement.

Mission District

Donderdag wandelen we richting het Mission District, een ander opkomend buitenwijkje waarover ik in Marie Claire had gelezen. Het wijkje heeft veel Spaanse invloeden en barst van de hipster-tentjes. Wij lopen echter door richting de ‘echte’ stad, om meteen een goed beeld te krijgen van San Fran. We lopen zelfs de hele Market Street af, richting de boulevard. Daar lopen we nog een stuk verder, tot we eindelijk in de verte de Golden Gate zien liggen tussen de mist. Jaja, het is behoorlijk fris in San Fran. Iets dat ik mij ook al door veel mensen had laten vertellen. We nemen de bus terug en eten sushi bij Live in onze buurt (Design Area). N. en ik hebben nog nooit zulke goddelijke sushi gegeten!

Market Street richting centrum
GG

Vrijdag is onze ‘drukke’ dag. We huren een soort OV-fiets en fietsen helemaal vanaf SoMa, langs het water, naar de Golden Gate. Met een stopje af en toe zijn we bijna twee uur bezig voor we op de brug staan. En wat is het druk! Maar het gevoel van fietsen op de GG is magisch. Het is zo hoog, zo groot, zo fris. De wind raast langs je heen als je de brug weer af fietst. Typisch King of the World-momentje! Dan moeten we weer terug naar de pier voor onze Alcatraz-tour. We wilden in eerste instantie de audio-tour doen, waarbij je met een koptelefoon op door de voormalige gevangenis loopt, maar als we een uur hebben rondgelopen blijkt dat je zelf ook al veel ziet. Uiteindelijk zijn we zelfs twee uur op het eiland geweest. We varen weer terug en hebben een subliem uitzicht over de stad. Wauw! ’s Avonds lopen we nog even door Chinatown en eten daarna weer in SoMa, bij de Thai onder ‘ons’ huis. Wederom hemels!

Vanaf Alcatraz
Sticky rice met mango!

Een laatste childagje in San Fran voor we weer vertrekken. Helaas alleen geen weer om in het park te chillen. Daarom nemen we nog maar eens de bus naar Russian Hill om dat bekende buurtje te ontdekken. We lunchen bij Polk Street en wandelen verder richting het zuiden over Larkin Street. Wat een leuke straatjes, vol hippe tentjes! Je ziet iedereen brunchen, zo leuk! We halen nog even een cheesecake bij de bekende Cheesecake Factory aan Union Square, maar dat blijkt een ongelofelijk toeristische boel. Wel erg lekkere cheesecake overigens 😉 We kijken even een serie’tje in ‘ons’ appartement en genieten ’s avonds weer van het heerlijke eten in ‘onze’ buurt. Dit keer een Italiaan (Goat Hill). Ik kan hieraan wennen!

Polk Street (of Larkin Street)
Cheesecake Factory

Zondagochtend vertrekken we vroeg richting Yosemite. Ik had nog wel langer in San Francisco kunnen blijven, al zal ik de stad ook niet omschrijven als hemel. Een foodie heaven, dat zeker, maar ik zou er niet snel heen emigreren. Dan toch liever naar Vancouver, dat mijn hart een week eerder gestolen had. Al kan dat ook aan het weer liggen. In Vancouver hadden we enorm mazzel en volop zon, terwijl we in SF met jassen of vesten aan hebben gelopen. Zo makkelijk ben ik te veroveren 😉

Tot mijn volgende blogje in Yosemite!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “San Francisco: SoMo and Soy Latte