De meest gestelde vragen over mijn reis naar Australië 5


Sinds het bekend is dat ik voor een half jaar naar Australië vertrek, vliegen de vragen mij om de oren. Daarom geef ik hier antwoord op “Je bent toch net op vakantie geweest?”, “Waarom ga je niet met je vriend?” en alle andere vragen.

“Huh, en je droombaan bij Textilia dan?”
Droombaan of geen droombaan, mijn andere droom vind ik nu belangrijker. Ik wil gewoon heel graag nog eens voor lange tijd op reis, en dan heel graag naar Australië. Het is ook niet echt een land dat je in een paar weken kan zien. Althans, dat wil ik niet. Wat vakantiedagen opnemen was dus geen optie. Ik heb mijn contract met Textilia dan ook opgezegd (althans, geen verlenging). Als ik terug kom zou het leuk zijn als ik weer zou kunnen schrijven voor Textilia. Maar anders vind ik vast wel weer een andere leuke baan. Ik gok het er op, omdat ik mijn reis naar Australië mijn prioriteit geef!

“Blijf je wel bloggen?”
Ik zal zeker blijven bloggen, maar misschien niet meer zo vaak als laatste tijd. Drie à vier artikelen per week zijn gewoon niet echt haalbaar denk ik, al was het alleen maar omdat er aan de westkust in Australië niet overal wifi is. Laat staan in de outback! Oh, als ik dit schrijf krijg ik zo veel kriebels om te gaan. Ik ben van plan tijdens mijn reis wel regelmatig te bloggen. Gewoon op www.artikel255.nl dus, en niet op waarbenjij.nu ofzo. Ook zal ik af en toe bloggen voor Travelvalley.nl. Mijn eerste blog over de voorbereidingen van mijn reis staat al online!

“Je bent toch net op vakantie geweest?”
Dat klopt. Maar je moet begrijpen dat ik natuurlijk niet gisteren heb besloten om weer een lange reis te gaan maken. Het is iets waar ik zeker al een tijdje weer van droom. En waar ik het een jaar geleden al wel eens serieus over had. De ‘echte’ beslissing heb ik aan het begin van dit jaar genomen. Mijn ticket boekte ik net voor de zomer. Mijn trip naar Amerika stond overigens ook al even gepland: sinds vorig jaar zomer. Dit omdat het (deels) een familiereis zou zijn, en iedereen lang van te voren vrij moest houden. Dat ik nu lang op reis ga is niet omdat ik ’toe ben aan vakantie’, maar omdat ik wil reizen. Lang reizen. Australië ontdekken. Niet weten waar ik een week later ga zijn.

“Hoe kom je aan het geld om zoveel te reizen?”
Ik heb het afgelopen jaar al behoorlijk wat tripjes gemaakt. Maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik een aantal daarvan niet zelf hoefde te betalen. Of niet helemaal zelf. Naar Groningen werd ik bijvoorbeeld meegenomen door mijn vriend voor mijn verjaardag. Marokko was een cadeau van mijn moeder. Londen en Brussel waren ‘zakenreisjes’. En Valencia boekte ik bijvoorbeeld heel goedkoop via Travelbird. Daarbij heb ik gelukkig nog spaargeld waarmee ik me in Australië deels hoop te kunnen redden. En ik ga natuurlijk ook werken daar. Tot slot: ik geef de laatste tijd gewoon veel minder uit aan kleding en andere luxe dingen. Werkelijk elke laatste cent geef ik uit aan reizen. Tja, dan kan je best wat doen als je werkt. 🙂

“Waarom ga je zo lang weg zonder je vriend?”
Toen ik voor mezelf duidelijk had dat ik écht graag nog een lange reis wilde gaan maken, heb ik eerst gevraagd om mijn vriend met me mee wilde. Hij wilde echter zijn baan niet opzeggen, en heeft een koophuis. Bij hem is het dus allemaal iets lastiger dan bij mij. Kortom, hij wil voor nu in ieder geval niet lang op reis. Hij weet echter hoe graag ik het wel (nu) wil en vindt dan ook dat ik het wél moet doen. Als dat mij echt gelukkig maakt! En dat doet het. Gelukkig komt hij wel tussentijds langs, want ik weet niet of ik anders een half jaar weg had willen gaan. Maar ik denk ook altijd maar: als ik (of hij) het echt niet trekt zijn er gelukkig vliegtuigen 😉 Overigens vind ik het hartstikke leuk dat ik nu met twee vriendinnen ga!

“Waarom doe je het niet later?”
Omdat ik graag in het moment leef. Je kunt nooit weten of er een later komt. Wie weet beland ik over vijf jaar in een rolstoel en kan ik nooit meer zo’n trip maken als ik nu ga doen. Daarbij denk ik dat het naarmate je ouder wordt alleen maar moeilijk wordt om zo’n reis te gaan maken. Wie weet heb ik over een paar jaar ook een vast contract, en ga ik mijn baan niet zo maar opzeggen. Wie weet heb ik een huis gekocht met mijn vriend en is het lastiger (en duurder) om voor lange tijd weg te gaan. Wie weet heb je over vijf jaar een kind. Kortom, ik zie mezelf over een paar jaar echt niet snel meer met twee vriendinnen een busje kopen en Australië doorrijden. Je weet niet hoe het loopt natuurlijk, maar daarom dus juist!

“Ga je je vriend niet missen?” en “Vindt je vriend het wel leuk dat je weg gaat?”
Wat denk je zelf? 😉 Natuurlijk ga ik mijn vriend hartstikke missen. Maar ik heb het er voor over. Ik denk als je relatie goed zit dat je een paar maanden zonder elkaar echt wel overleeft. Zeker dankzij dingen als Skype, Whatsapp, of een ouderwets telefoontje. Mijn vriend vind het zeker niet ‘leuk’ dat ik weg ga, maar wel leuk voor mij natuurlijk. Hij gunt me dit en daar ben ik heel erg blij om. Gelukkig ken ik andere mensen die ook wel eens maandenlang zonder hun partner hebben gezeten, en het ook overleefd hebben 😉 En ach, we hebben het in 2011 ook al twee maanden zonder elkaar gered!

Als jullie nog meer vragen hebben beantwoord ik die graag hoor!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “De meest gestelde vragen over mijn reis naar Australië

 • Lauriëtte

  Leuk om je antwoorden te lezen. Vind het stiekem wel herkenbaar. Voor langere tijd naar Australië is altijd al mijn droom geweest (ben er al wel 2x geweest, maar het langste was 6 weken). Gewoon een halfjaar, helemaal alleen met een rugzak op mijn rug 😉 Maar ook ik heb een vriend die niet voor een halfjaar weg wilt, met koophuis. Vind het echt enorm knap dat je deze keuze voor jezelf hebt gemaakt! Ik zou het niet aandurven denk ik, in ieder geval voorlopig nog niet.. (Misschien ooit!) Veel plezier met de voorbereidingen!

 • Stephanie | Expeditie Aardbol

  Ik vind het echt superknap dat je het gaat doen en begrijp dat je niet kan wachten tot het zover is! Ook ik heb een vriend, leuke opdrachtgevers, leuk huis en een veeleisende kat en dat zijn allemaal redenen om het niet te doen. Zeker niet een half jaar! Dus heel veel bewondering voor jou!

 • Nancy

  Hartstikke leuk toch! Je hebt gelijk, je leeft NU. En natuurlijk ga je je vriend missen en hij jou, maar dat maakt de liefde niet minder sterk. Je komt immers terug, dus dat zit helemaal goed. Heel veel plezier! Dat wordt mooie herinneringen maken voor later – en daar wordt iedereen een beter en gelukkiger mens van. 🙂

 • Marcella

  Wat heerlijk om te lezen, ik krijg zelf ook weer reiskriebels! Ik ben volgens mij wat ouder dan jij (31) en veel mensen om me heen vinden kennelijk dat we nu maar 'gewoon kinderen moet krijgen'. Net alsof op reis gaan nog niet het échte leven is. Ik vind het echt onwijs fijn om nieuwe plekken te ontdekken en doe dat dus ook graag. Een half jaar Australië is voor mij een droom. Living the dream wordt voor jou werkelijkheid, zo heerlijk! Groot gelijk om je dromen waar te maken, geniet volop to the max!!