Een surfbabe in 5 stappen


Pinterest

Sinds ik weet dat ik naar Australië ga, ben ik vastbesloten om een surfbabe te worden. Hoe je dat doet? Nou, zo!


Al een tijdje volg ik outdoor-merk Roxy op Pinterest. Hoewel het merk ook veel wintersportkleding verkoopt, lijkt de Pinterest-pagina zich vooral op surfkleding te richten. Of moet ik zeggen: surf-lifestyle?

De surf-lifestyle is een beetje te vergelijken met de backpack-lifestyle in het algemeen: roadtippen, vrijheid-blijheid, en er toch semi-leuk uitzien. Past bovendien helemaal in de hipster-trend: zie eruit of je zomaar wat uit de kast (of backpack) hebt getrokken. Maar dan toch hip. Zeg maar.

Roxy lijkt dezelfde techniek te hebben als fietskledingmerk Rapha: focus op de sport/lifestyle, dan kopen consumenten vanzelf de kleding wel. Want die lifestyle ziet er prachtig uit. En tja, wie fietst (of surft) heeft sportkleding nodig!

Enfin, hoe word je nou een surfbabe? Ik keek de kunst af!

1. Leer surfen

First of all: kan fantastisch surfen. Alleen dan ben je een échte surfbabe natuurlijk. Echte surfchicks zijn niet bang om een nageltje te breken en gaan voor echte golfen. Met alleen een leuk bikini’tje of een lief snoetje kom je er dus niet.

Pinterest

2. Koop een (oude) auto

Geen surfbabe zonder roadtrip, en geen roadtrip zonder auto. Koop (of huur) er dus ééntje,
en rijd ermee naar de mooiste strandjes. ’s Nachts slaap je natuurlijk in je auto, want geen hostel te bekennen. Bovendien ben je zelfs te cool voor een hostel. Zorg dus voor een ruime wagen.

Pinterest

3. Bring your BFF(‘s)

Surfen doe je niet alleen. En twee surfbabes is beter dan één. Wees dus vooral met veel leuke vrienden. Kun je je busje meedelen, samen koken, bij het vuur zitten, tja, wat eigenlijk niet?

Pinterest

4. Neem een travel tattoo

Een beetje backpacker – laat staan surfbabe – heeft een supercoole doch subtiele travel tattoo. Oftewel, een tatoeage die je aan een reis herinnert. Je surftrip bijvoorbeeld! Echte surfbabes kiezen voor een bootje, vliegtuigje, ‘wanderlust’ of kompas.

Pinterest

5. En, natuurlijk, doe de surf-look

Uiteraard ontkom je op de Pinterest van Roxy ook niet aan een flinke dosis surf-kleding. En die blijkt eigenlijk erg leuk te zijn. Meisjesachtig en toch stoer, zeg maar. En dit is géén advertorial. Maak het af met een surf-coupe. Salt hair? Don’t care!

Pinterest
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *