Hotspot: Pho 91 4


Aan de pho in Pho 91

Een tijdje geleden bedacht ik een regel: ik zou elk Vietnamees restaurantje gaan testen. Maar Vietnam wordt populair en daarmee ook het eten. Resultaat? De Vietnamese restaurantjes vliegen me nu om de oren. Hoogste tijd voor een update!

Sinds mijn reis door Vietnam ben ik he-le-maal fan van pho, the soup that built a country. Pho is heerlijke soep met platte rijstnoedels, heeft een perfecte bouillon (als het goed is), en wordt op smaak gebracht met vissaus, hoisinsaus, sambal, verse kruiden en limoen.

Saigon, Saigon en… Saigon
Je snapt dat ik de soep miste toen ik weer terug was in Nederland. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar Vietnamese restaurantjes in Amsterdam, en later ook in Utrecht. Ik begon bij Xinh, toen Saigon Café, toen een Vietnamees restaurantje op de Zeedijk, toen Miss Saigon. Daarna ging ik in Utrecht naar Saigon en Kimmake. Toen opende een heuse keten: Oodlz. En nu is er alweer een resto bijgekomen: Pho 91 in De Pijp. Ik ging er vorige week naartoe.

Een goede inrichting zegt niets!

Pho 91
De nieuwste aanwinst vind je in de Albert Cuypstraat, vlakbij The Butcher. Het tentje ziet er gezellig uit, met twee rijen tafeltjes, leuke Vietnamese versieringen aan de muren, een semi-open keuken en een klein terrasje aan de voorkant. Maar laat je niet misleiden! De lekkerste soep in Vietnam eet je bij de lelijkste tentjes. Eerst proeven, dan geloven. En dus bestelden P. en ik allebei een grote kom pho. Een Pho 91 om precies te zijn. Want de huisspecialiteit zou toch wel het lekkerst zijn? In de Pho 91 zaten plakjes beef, kip en de bekende Vietnamese gehaktballetjes. Geen idee waarvan die gemaakt zijn, en ik wil het ook niet weten. De kruiden zaten er al in, limoentje zat erbij. Afmaken met de sausjes op tafel en smullen maar!

Oordeel
En, en en?? Nou, een heerlijk pho’tje hoor! Niet zo lekker als in Vietnam natuurlijk, maar lekkerder dan de meeste pho in Nederland. Het zit ‘em toch vaak in de bouillon, en die rook en smaakte goed (vers en zelfgemaakt). Ook de noedels waren perfect gegaard. Enige minpuntje was het vlees. Wel lekker veel, maar een pietsie beetje taai. Waarschijnlijk iets te lang gegaard. Eigenlijk hoort het vlees praktisch rauw te zijn als het in de soep wordt gegooid, en is het medium gegaard als je het eenmaal opeet. Ik zou zeggen: een 7,5! Ook de prijs was schappelijk én ze serveerden Saigon bier.

Aanrader dus!

Ook lekker: échte Vietnamese loempia’s en bun-gerechten

>> Ook lekker: Noedelsoep met bun

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Hotspot: Pho 91