Tot de dood ons scheidt


Powervrouwen op het podium

Over BFF’s en duurzame grafkisten. 

Als je me vroeger had gevraagd om een vriendenboekje in te vullen, en ik moest aangeven wie mijn ‘idool’ was, dan had ik zeker weten Katja Schuurman ingevuld. Met dank aan GTST en Linda, Roos en Jessica was Katja mijn nummer één. The guys want her, the girls want to be her. Maar voor mij is Katja gewoon mijn BFF. Is, in de zin van tegenwoordige tijd. Want BFF, dat blijf je voor altijd. Tot de dood ons scheidt.

Gister zag ik Katja weer eens. We waren allebei bij de uitreiking van de Marie Claire Starters Award 2014. Toen ik aankwam bij het Art’otel zag ik Kat nog niet. Wel zag ik een grafkist staan. ‘Oh, god, wat hebben ze met Kat gedaan?’schoot even door mijn hoofd. Tot ik besefte dat het een grafkist van één van de finalisten was. Marieke, de finalist in kwestie, was uitgekozen met haar idee voor een onderneming in duurzame, vriendelijk-ogende grafkisten. Want wie verdient er nu een sombere, milieuvervuilende grafkist? Niemand toch? Kat in ieder geval niet

Nee, ik ben niet op een begrafenis. Dit is één van de finalisten van de #startersaward2014 pic.twitter.com/9RfUWjw2L9
— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) September 15, 2014

Niet gek dus dat Marieke er gisteravond met de hoofdprijs vandoor ging. Maar liefst 5.000 euro starterskapitaal, een jaar lang Clarks-schoenen, en nog meer leuks! Runner-up Anna van Mils ontving de troostprijs: een jaar lang PR van Maison PR. Het meisje van de kaarsen bleef met lege handen achter. Wellicht een dealtje sluiten met Marieke en haar grafkisten? Ik bedoel, wie was er ooit op een begrafenis zonder kaarsen? 
Uiteindelijk heb ik Kat niet eens meer gesproken maandag. Niet dat BFF’s woorden nodig hebben natuurlijk. Meestal heb je aan en blik genoeg, Al leek Kat mij ook amper te herkennen toen we bijna tegen elkaar opbotsten in de WC. Maar we blijven BFF’s, dat weet ik zeker. Tot de dood ons scheidt. Milieuvriendelijk of niet!

Lees ook: De eenzijdige BFF

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *