Tag: 15 reisdilemma’s 3


Reisdilemma: hoe houd ik deze krab binnen?

Door collega-blogger en mede-Utrechter Sheelagh werd ik getagd voor de ’15 reisdilemma’s-tag’. Al zou ‘luxeproblemen op reis’ een betere omschrijving zijn. Wat kies jij?

Zonvakantie of wintersport?
Hoewel ik wintersport heerlijk vind, kies ik zeker voor zonvakantie. Niet dat ik het liefst alleen maar aan het strand lig, maar ik bevind me wel graag in lekker weer. Ook de meeste landen die ik wil bezoeken zijn warme landen. Vandaar dus mijn keuze voor zon. Al hoef ik gelukkig niet te kiezen: dit jaar mocht ik het allebei meemaken!

Zonvakantie én aan de kust (Gili Air, 2010)

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?
Dan moet ik voor de kust kiezen. Ik vind het heerlijk om aan het water te zijn, een zee te zien. Zou het iets met mijn roots te maken hebben? Mijn opa en oma groeiden op aan zee. Onze achternaam is Van Duijn ;-). Vakanties in het binnenland vind ik ook geweldig hoor. Al voelde ik me midden in de Sahara best opgesloten tussen al dat zand!

Europees eten of Aziatisch eten?
Aziatisch eten! Yummie! Wie mijn Nom nom nom-tag heeft gelezen weet dat ik leef voor Aziatisch eten. Vietnamees, Thais, Indiaas, Japans, ik vind het heerlijk! Niets zo smaakvol als die heerlijke gerechten daar. Ik probeer dan ook vaak Aziatisch te koken thuis (of in de buurt te komen). Aardappels eet ik zelden. Een lekkere pasta of pizza gaat er trouwens ook wel in. De tag heet niet voor niets ‘dilemma’s’ hè?

Java met R. in 2010

Weg met vriendinnen of weg met partner?
Wat is dit nou weer voor kutvraag? Ik vind het net zo leuk om af te wisselen. Al reis ik ook graag met mijn familie. Of alleen. Sommige plekken, zoals romantische strandjes, zijn natuurlijk het leukst om met je vriend heen te gaan. Backpacken en buckets doe ik meestal met vriendinnen. Maargoed, ik moet kiezen hè? Laten we zeggen dat als ik morgen een wereldreis win, dat ik dan mijn vriend meevraag!

Actieve vakantie of luiervakantie?
Actief, sowieso! Ik kan niet zo goed stil zitten en wil veel te veel zien en doen om te luieren. In Amerika bracht ik slechts een paar uur in bikini aan het strand door. Mijn boek las ik niet eens uit. Mijn laatste luiervakantie kan ik me niet eens herinneren. Al heb ik in Maleisië wel een week op Tioman gezeten, maar een echte luiervakantie kon je dat niet noemen.

Kenia, 2012

Azië of Afrika?
Ik mag van geluk spreken dat ik in beide werelddelen überhaupt al ben geweest. In Afrika kwam ik in Kenia, Egypte en Marokko. Al zijn Noord-Afrikaanse landen en ‘de rest van Afrika’ natuurlijk heel verschillend. Alle drie waren het prachtreizen. Wie mij een beetje kent weet echter dat ik totaal verliefd ben op Azië. Die vibe die daar hangt (en het eten ;-)) heb je gewoon nergens. In ieder geval niet in Afrika.

Backpacken of cruisen
Sinds dit jaar kan ik op beide vlakken goed meepraten. Backpacken deed ik al vaker, maar deze zomer maakte ik voor het eerst een luxe cruise. Niet te vergelijken met andere cruises in Egypte en naar Newcastle. Zo groot, zo luxe! Ik vond het heerlijk eens mee te maken, maar ga toch liever voor een backpackvakantie. Al was het alleen maar omdat ik cruises nu gewoon niet kan betalen. Met backpacken ben je daarbij sneller onder leeftijdsgenoten en kan je overal komen. Met een cruiseschip niet.

Op een cruise én alles is geregeld. Ook wel eens lekker! (Alaska, 2014)

Alles regelen of op de bonnefooi?
Meestal kies ik voor de bonnefooi. Ik stippel weinig uit en plan vrijwel niets. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Voor mijn Amerika-trip was ik echter genoodzaakt vooraf van alles te boeken. Daar heb ik wel de voordelen van leren kennen. Je hoeft op reis nergens meer aan te denken! Daar staat het geregel in Nederland natuurlijk wel tegenover, en je bent minder flexibel. Als het kan kies ik dan ook zeker voor bonnefooi!

Barcelona of Rome?
Kijk, dat is nou geen luxeprobleem. Ik ben namelijk nooit in Rome geweest. Wel in Barcelona. Als ik dus moet zeggen wat ik leuker vind, kan ik alleen maar voor Barcelona kiezen. Als ik moet kiezen naar welke stad ik nog eens toe wil, kies ik zeker voor Rome. Dat móet je toch een keer zien? Ook in deze Europese steden kwam ik nog nooit…

Barcelona, 2012

Drie weken kamperen of één week luxe hotel? 
Hoe langer hoe beter: drie weken kamperen dus! Al zou ik dan wel gaan voor een glamping. Een klein beetje luxe mag wel. Liggend aankleden of met de auto naar de douche rijden is niet helemaal mijn ding. Of nog beter: een busje kopen, daarmee rondrijden en dan kamperen op afgelegen plekken. Een luxe hotel is natuurlijk ook heerlijk op zijn tijd, maar het verschil tussen drie weken en één week is mij toch wel veel te groot nu.

Citytrip of natuurvakantie?
Eh, mag het ook gecombineerd? Als ik in Azië ben vind ik het heerlijk om na het strand weer in een stad aan te komen, of om na een verblijf in de natuur weer in een koffiebarretje met wifi te zitten. Ik denk dat ik toch voor de natuur moet kiezen. In Californië sprong de natuur er met kop en schouders bovenuit. Strand, bos, woestijn, prachtig! Ook Alaska was geweldig en een natuurvakantie bij uitstek.

Kamperen in de natuur, Californië 2014

Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?
Het liefst maak ik meerdere wereldreizen. Als we dezelfde definitie van wereldreis hebben natuurlijk. Voor mij is een wereldreis voor langere tijd (minimaal een maand of meer) meerdere plekken ontdekken. De vrijheid die ik tijdens mijn avontuur in Azië voelde ervaar ik gewoon nooit tijdens een ‘vakantie’ van drie weken. Helaas kan ik echter niet altijd reizen. Ik moet dan ook wel kiezen voor de wereld in meerdere keren zien. Sterker nog, ik ben al bezig. Al wil ik ook ooit nog een ‘echte’ wereldreis maken: banen opzeggen en een half jaar met mijn vriend een rondje wereld!

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?
Nog zo’n kutvraag! Alsof ik de rest van mijn leven nog maar op één plek blijf… Als ik niet mocht reizen kon ik mijn vrienden nooit meer zien, want bijna al mijn vrienden wonen in Amsterdam en ik in Utrecht 😉 Tijdens het reizen maak je trouwens ook weer vrienden, dus als je reist zie je alsnog vrienden. Ik beschouw deze vraag dan ook als ongeldig!

Met mijn vriendinnetjes met de bus naar Oostenrijk, 2013.

Weg met de auto of met het vliegtuig?
Ik ben al eeuwen niet met de auto op vakantie geweest. Hoogstens met een bus naar Oostenrijk. Of een auto huren als ik eerst met een vliegtuig naar de bestemming was gevlogen. Bovendien kom je veel verder als je met een vliegtuig gaat. En hoe verder hoe beter, vind ik althans. Het vliegtuig dus!

Roadtrip of op één plek blijven?
Roadtrip! Ik blijf bijna nooit op één plek. Alleen met wintersport dan. En tijdens mijn talencursus in Valencia. Verder trek ik bijna altijd rond. Met treinen, bussen, boten, kamelen, en ook wel eens een auto. In Californië maakte ik mijn eerste echte eigen rondreis met de auto. De auto was echt ons huisje. Heerlijk om zo te cruisen en zo onafhankelijk te zijn. Wat een vrijheid!

Roadtrip! (Californië 2014)

Hierbij tag ik Explorista, Travellust en DailyLin!

N.B. Tag bedacht door Chantal Schta..

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Tag: 15 reisdilemma’s