From Darwin with Love 3


Mindil Beach, Darwin

Schiphol lijkt alweer zo ver weg. En dat is het ook. Ik zit aan de andere kant van de wereld mijn eerste echte Australië-blogje te schrijven!

G’day mates! Ik zit in mijn hostel in Darwin, Northern Territory. NT voor insiders. LV en ik kwamen zondagavond (lokale tijd) na een lange reis aan op het noordelijkste vliegveld Down Under. In Singapore hadden we vier uur vertraging opgelopen, maar toen we LM bij de uitgang met een bordje ‘Team #YOLO’ zagen staan was alle moeheid in één keer verdwenen. Met een taxi waren we in een kwartier bij het hostel, dat Linda al voor ons geboekt had; de Dingo Moon Lodge. Met een biertje vierden we onze eerste avond samen en gingen uiteindelijk om 1 uur slapen. 

Busy busy
Zonder jetlag worden we maandag om 9 uur wakker. Van de wekker weliswaar, want het (gratis!) ontbijt is tot half 10. Het ontbijt is prima in orde: er is keuze uit brood, donuts, croissants, yoghurt en wat beleg. Daarna is het meteen tijd voor actie, want er moet een hoop geregeld worden deze eerste dagen. Linda heeft voor vier nachten het hostel geboekt. Daarna willen we een busje hebben gekocht en werk hebben gevonden. Ook moet er een bankrekening worden geopend en een Australische SIM-kaart worden gekocht. Na even chillen bij Darwin Waterfront (een aangelegd ‘strandje’ in Darwin) gaan we dan ook meteen naar de bank om de Australische rekening te openen. Ondertussen heeft Linda al contact gehad met van-verkopers. Er staan twee bezichtigingen gepland die dag.

Darwin Waterfront

Links rijden
Die middag rijd ik dus voor het eerst links, als we een proefrit maken in het eerste busje. We zijn meteen verliefd: het is een oud busje, waar relatief weinig kilometers opzitten. De huidige eigenaar heeft het zelf verbouwd tot travel-van en was dus de eerste die er echt mee heeft rondgereisd. Alles is precies zoals we het in ons hoofd hadden: simpel maar met die echte backpackersvibe. Omdat we niet meteen voor het eerste busje willen gaan, bekijken we ’s avonds ook nog een ander busje. Deze van is mooier en ruimer, maar ook een stuk duurder. De voordelen wegen niet op tegen het prijsverschil, en ook heeft de middelste stoel geen goede gordel en geen hoofdsteun. Dit vinden we onverantwoord (goed hè?). We besluiten de volgende dag nog even bij de dealer te kijken, en dan een beslissing te nemen.

Backpackers
Dinsdag zijn we al aardig gewend aan het backpackersleven. Het hostel zit vol Europese reizigers, die om en om in de keuken staan te koken. Australië is een stuk duurder dan Zuidoost-Azië dus iedereen kookt zelf en er wordt minder gedronken en gefeest. Maandagavond dronken we onze eerste goon samen, wat goedkope wijn is uit een pak. Maar prima te doen eigenlijk en goedkoper dan bier. Na het ontbijt gaan we meteen naar de dealer voor een van, maar helaas is er alleen nog een busje van 13.000 dollar te koop. Helaas boven ons budget. We besluiten dan ook voor het eerste busje te gaan en doen een bod. Later die dag wordt dor ons nog onderhandeld, maar met succes: de deal is rond, the van is ours! Woensdag is de overdracht!

Planning
Inmiddels hebben we ook een Australische SIM-kaart en heeft LM contact gelegd met twee mangofarms, waar we mango’s willen gaan plukken. Hopelijk hebben we woensdag dus een auto én werk geregeld. Maar voor we echt gaan plukken willen we eerst onze auto (en onszelf) inrijden met een tripje naar Uluru, dé rots van Australië. Al met al zal dat een tripje van meer dan een week worden, en willen we dan daarna – aan het eind van de maand – met werken beginnen. Na een week of vier zullen we dan aan onze grote trip beginnen: de westkust richting Perth. Daar willen we oud en nieuw vieren. Maar dat duurt nog even. We willen genieten met de dag!
Er is hier niet altijd (gratis) wifi, en on the road zeker niet, maar ik zal bloggen zodra ik kan!
Keep you posted!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “From Darwin with Love