5 x Londen Hotspots 2Natuurlijk mag je in Londen de Big Ben niet missen, de Tower Bridge niet overslaan en móet je in de London Eye. Maar de Britse hoofdstad kent ook zó veel leuke hotspots. 

Loop een paar uur door Londen en je weet zelf: de stad barst van de hippe barretjes, schattige restaurantjes en chique hotels. Tijdens mijn tripje naar Londen ontdekte ik deze vijf hotspots.

Borough Market
Op verschillende blogs las ik over de Borough Market. Als Londen-leek had ik daar nog nooit van gehoord. Maar toen ook vriendin L. over de food-markt begon, wist ik dat ik niet kon achterblijven. Ik bedoel, ik houd van eten! De Borough Market, ten zuiden van de Millenium – en Tower Bridge, is een soort Rollende Keukens meets Markthal. Van vers brood tot ontelbaar veel soorten groenten en fruit, een varken aan het spit, mega-wok met curry en paella, vers gemaakte sapjes en quiches: je vindt het op de Borough Market. Leuk detail: het huis van Bridget Jones is hier ook te zien!

 

Z Hotel
Z Hotels maken onderdeel uit van een keten en zijn te vinden in de grote stad. In Londen vind je Z Hotels onder andere in Shoreditch, Piccadilly en Soho. Mijn moeder en ik verbleven in Z Hotel Soho. De kamers zijn klein, maar alles is er en het ziet er modern en schoon uit. Vanaf 85 pond kun je er een kamer boeken. Dit is inclusief ‘onbeperkt borrelen’ tussen 17:00 en 20:00 uur. Dan staan er vijf soorten kaas met brood, olijven en chutney’s klaar, en kun je kiezen uit een paar heerlijke wijnen. Ongelofelijk hè?

 

Afternoon Tea Haymarket Hotel
Een high tea mag je in Londen natuurlijk niet overslaan! Correctie: afternoon tea. Want een high tea, dat is volgens Londenaren een complete maaltijd. Een afternoon tea betekent thee drinken in de namiddag, met daarbij een aantal heerlijke zoete en hartige hapjes. En waar kan dat beter dan in een chic, echt Brits hotel? Wij gingen afternoon tea-en bij het Haymarket Hotel, vlakbij Picadilly Circus. Het restaurant was echt Brits ingericht, met behang, honden-prints op de stoelen en zelfs een paraplu aan het plafond (hallo Mary Poppins!). We kregen onze afternoon tea geserveerd op een prachtig klassiek service, dronken Earl Grey met melk en aten scones, sandwiches en Britse taartjes.

 

Muriel’s Kitchen
Ontbijten doe je in Londen bij Muriel’s Kitchen. Wauw, wat is dat leuk! Ook weer heerlijk klassiek ingericht, met accenten uit de jaren ’50 en ’60. Om over het eten nog niet eens te spreken. Belegde croissants, huisgemaakte taarten, scones, brood, jam, en heerlijke Eggs Benedict, die ik natuurlijk bestelde. Daarbij dronk ik een yummie koffie verkeerd. Za-lig! Een ander leuk ontbijttentje is Patisserie Valerie, al kun je bij beide tentjes natuurlijk ook tussendoor voor een taartje terecht. Sterker nog: ’s avonds was het nog drukker dan overdag! Muriel’s Kitchen zit op drie plekken in Londen.

 

Comptoir Libanais
Hier was ik al eens geweest op het vliegveld. Maar zelfs daar was ik al onder de indruk van het Libanese restaurant. Verse falafel, huisgemaakte limonades, humus en naanbrood: mij kun je opvegen! Was ik even blij dat Comptoir Libanais ook onderdeel uitmaakt van een keten, en ook op meerdere plekken in de stad zit! Wij lunchten bij Comptoir Libanais in het chique Kensington. Het terras zat bomvol, en ook binnen werd aardig doorgegeten. Heerlijke sfeer, vriendelijke bediening en betaalbaar, lekker eten en drinken. Aanrader!

 

Wat is jouw favoriete tentje in Londen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “5 x Londen Hotspots

  • Nancy

    Het is voor mij alweer zo lang geleden dat ik in Londen was! Ik weet niet eens meer waar ik geweest ben, ja in een soort huiskamer restaurant waar je heerlijke tapas kon eten… en we zijn toen ook ergens in een pub gaan eten – was trouwens ook heel erg goed. Maar dat is alweer zo'n eeuwigheid geleden! Ik moet er maar weer eens heen 😉

  • Marcella Molenaar

    *schuift Londen nog verder omhoog op wishlist*

    Wat een toffe spots, het is ook echt een onwijs fijne stad! Dat hotel klinkt prima trouwens, zoveel ben je tijdens zo'n fijne trip toch niet op de hotelkamer! En gratis wijn? Jeujjj!