Ik ga op reis en ik neem mee…Als jullie dit lezen ben ik al op Schiphol. Om 11:15 uur vliegen L. en ik naar Singapore, om daar over te stappen voor onze vlucht naar Darwin, Australië. Maar wat neem je mee voor een reis van een paar maanden?


Ik ga op reis en ik neem mee… een bescheiden formaat backpack. De backpack die ik ook mee had tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië, en waarvan iedereen altijd vroeg hoe ik daar in godsnaam tien weken mee kon reizen. Mijn theorie? Als je gaat backpacken neem je niet meer mee dan je voor twee weken vakantie zou meenemen. Je wast alleen wat vaker. Of gooit iets weg en koopt iets nieuws.

Wat neem ik mee?
Qua kleding houd ik het simpel: wat shortjes, een paar t-shirtjes en tanktops, een strandjurkje, lange broek en trui. Verder neem ik ook een pyjama’tje mee, een sportbroekje en sporttop, en natuurlijk ondergoed en sokken. Wat schoenen betreft kies ik voor mijn Nikes en Havaianas. En dan heb je nog een lakenzak, kussensloop, waszak, paspoort, portemonnee, dagrugzak, handdoek, laptop, fototoestel, stekkers, leesboek, bikini, zonnebril en ‘uiterlijke verzorging’.  Bij dit laatste hoef je niet aan veel make-up te denken. Wel pak ik mini-verpakkingen shampoo, douchegel, etc. in. En deze vijf beautyproducten. Klaar is Kees!

Vergeet ik nog iets?

Alles via H&M m.u.v. de zonnebril (SuperDry), gympen (Nike), rugzak (Vans), slippers (Havaianas).
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *