Zo houd je je werk leuk 2


Pinterest

Het was niet de bedoeling: sinds mijn afstuderen in 2011 heb ik er alweer een paar banen opzitten. Jobhoppen geeft misschien niet altijd een goed signaal af, maar ik heb er wel al veel van geleerd.

Een groot deel van de afgestudeerden in Nederland vindt uiteindelijk een baan in een ander vakgebied. En dat is niet gek, want wat weet je nu echt van de praktijk als je nog studeert? Ook ik ruilde mijn juridische baan vorig jaar in voor een creatievere baan als redacteur. Ook werd ik freelancer en Online PR-vrijwilliger bij Plan Nederland. Jobhopper of niet; ik heb wel veel geleerd van al die baantjes. Hoe je je werk (wel) leuk houdt bijvoorbeeld.

Leuk werk

Misschien een open deur, maar doe iets wat je leuk vindt. Anders houd je die baan nooit lang vol. Dik salaris of geen dik salaris. Bedenk dus goed waar je echt gelukkig van wordt. En al lijken wijn drinken, duiken en bloggen misschien eerst geen reële optie… Zelfs dáár kun je je beroep van maken. Waar een wil is, is een weg!

Doelen

Zonder uitdaging vind ik er niet veel aan. Als ik geen doel heb, weet ik immers niet waar ik zo hard voor werk. Bedenk dus waar jij voor wilt werken en wat je wilt bereiken. Stel niet alleen lange termijn doelen (directeur worden), maar ook doelen voor de kortere termijn. Dat kan een functie zijn, maar ook het leren van skills of het afronden van een project.

Collega’s

Collega’s zijn een belangrijk deel van je werk. Zij bepalen de sfeer bij jou op kantoor. Natuurlijk, werk blijft werk. Maar is het niet veel leuker om af en toe eens even goed te lachen? Met een fijne collega naar een event is toch veel leuker? En een vrijmibo’tje houdt de teamspirit er goed in! Switchen van baan vanwege collega’s gaat misschien ver, maar als je kan kiezen tussen twee vergelijkbare banen dan wist ik het wel: het leukste team!

Uitstapjes

Niets zo heerlijk als af en toe eens weg achter dat bureau. En die computer. Af en toe naar een event of cursus houdt het werk zeker leuk. Maar ook mensen die zo nu en dan thuiswerken voelen zich vrijer en serieus genomen, en dus beter. Loopt jouw werkgever niet met uitstapjes te koop? Doe dan zelf eens een voorstel voor een event of cursus. Leg daarbij vooral uit wat de voordelen voor jouw werkgever zijn. Zichtbaarheid? Netwerken? Ontwikkeling?

Minder werken

Lijkt logisch, maar wie minder werkt hoeft niet alleen minder vaak naar kantoor, maar heeft ook een langer weekend. Dubbel fijn! Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden, maar wie het zich kan veroorloven om minder te werken zou dat zeker eens moeten proberen. Wie wordt er niet gelukkig van (meer) me-time? Maar ook het opstarten van een eigen project op je vrije dag kan als een positieve invloed hebben op je ‘echte’ baan.

Hoe houd jij je werk leuk? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zo houd je je werk leuk