London Baby! 4


Throwback: 1998 vs. 2014

Vorige week werd ik door mijn moeder verrast met een weekendje Londen! Zo hadden we samen nog wat quality time voor ik naar Australië vertrek en ontdekte ik dé Europese stad van dit moment.

Donderdagochtend worden we wakker in Oisterwijk. Vanaf daar is het een half uurtje rijden naar Eindhoven Airport, waar onze vlucht om 8:15 uur vertrekt. Een paar uur later staan we middenin Londen. Ik ben (weer eens) op slag verliefd. Want wat heeft Londen veel mooie gebouwen, en is het cool, chic en hip tegelijkertijd!

Trafalgar Square

We doen veel op onze eerste dag. We ontdekken de Tower, een eeuwenoud kasteel middenin Londen, lopen over de Tower Bridge, eten en struinen op de Borough Market en wandelen via de Millenium Bridge naar St. Paul Cathedral. Vanaf daar nemen we onze eerste Underground naar ons hotel in Soho. Daar gebeurt het! Zo leuk dat we hier zitten. Onze hotelkamer is heel klein, maar heeft alles wat je nodig hebt: een bed, douche, toilet en airco. Alles ziet er netjes en modern uit. En tussen 17 en 20 uur kun je gratis(?) wijn drinken en kaas eten. Onbeperkt en nog lekker ook! We doen die dag ook nog een Afternoon Tea in een chic hotel en gaan naar de musical in Soho; Miss Saigon. Ik ben geen groot musical-fan, maar wat is Mis Saigon fantastisch zeg! Geweldige show, mooi verhaal, alles klopte. Uitgeteld gaan we naar bed.

 

 

Vrijdag is ons metro-dagje. We kopen een dagkaart (wat je er al met twee ritjes uit hebt) en beginnen bij Westminster Abbey; de kerk waar menig royalty getrouwd is. William en Kate bijvoorbeeld. Ook liggen er enorm veel mensen begraven. Menig Engelsman heeft hier ooit een graf en beeld gekregen. De hele kerk staat er vol mee. Prachtig gedaan, maar ook een beetje creepy. De moeite waard om van binnen te zien: we hebben er een uur rondgelopen.

Vanaf Westminster Abbey lopen we via de Big Ben naar de Londen Eye, het hoogste reuzenrad van Europa. De rij valt mee en even later genieten we van een subliem uitzicht. We hebben zo’n mazzel met het weer ook! Na Londen Eye gaan we nog naar Buckingham Palace, Harrod’s, Hyde Park en Baker Street. Daar zie ik Ed Westwick lopen. Ed Westwick!! Nadat ik ben bijgekomen van dat feit, bezoeken we de net geopende winkel van Victoria Beckham. Helaas passen de jurkjes niet in ons budget. We wandelen nog even in onze buurt en borrelen dan weer met wijn en kaas. ’s Avonds eten we Vietnamees, kijken rond bij Covent Garden en drinken een cocktail.

 

 

Zaterdag nog een half dagje genieten van deze geweldige stad. We ontbijten weer bij een leuk tentje en nemen dan de metro naar Abbey Road, de weg waar dé zebrapad-foto met The Beatles is gemaakt. Uiteraard maken wij – net als heel veel andere toeristen – een soortgelijke foto. Daarna nemen we de metro naar Shoreditch en bekijken nog even dit hipsterwijkje. We drinken een laatste, heerlijke koffie en moeten dan helaas weer de trein naar het vliegveld nemen.

 

 

Londen, I’ll be back! En dat zal niet weer 16 jaar duren!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “London Baby!

  • liefskommalian

    Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar het lijkt me echt een geweldige stad! Volgens mij hebben jullie het heel erg leuk gehad! Ik heb Miss Saigon een keer gezien in Utrecht en vond het ook een hele gave musical met een prachtig verhaal.

  • Sheelagh A.

    OMG! Heb je Ed Westwick gezien?! Haha, ik zou denk ik out gaan! Love him! Man man. Ziet er uit als een fijn tripje, leuk om er nog even met je moeder op uit te gaan en ik krijg spontaan zin om ook weer naar Londen te gaan! En om dan met Ed Gossip Girl na te gaan spelen. Zucht.