Van sauna tot hotel met VakantieVeilingen.nl 1


B2C-site voor leuke dingen doen

Zin in een dagje weg maar wil je niet zoveel geld uitgeven? Bied dan mee op VakantieVeilingen.nl voor een leuk én voordelig(er) uitje. Ik testte het zelf!

Een tijdje geleden werd ik door VakantieVeilingen.nl benaderd. Of ik het leuk zou vinden om voor 100 euro te bieden op VakantieVeilingen.nl, en te bloggen om mijn belevenissen. Nou, natuurlijk wilde ik dat. Een voordelig dagje uit is nooit weg!

Wat is VakantieVeilingen.nl?
VakantieVeilingen.nl kende ik eigenlijk alleen van naam. Ik dacht dat het een soort Marktplaats was voor mensen die van hun tickets en kaartjes af moesten. Dat bleek niet het geval. VakantieVeilingen.nl is meer te vergelijken met een Groupon of Vente-Exclusive. Verschillende bedrijven bieden bepaalde uitjes aan, waarop je kunt bieden tot een bepaald moment. De hoogste bieder ‘wint’ het uitje. Als je mazzel hebt, hebben maar weinig mensen op het uitje geboden en kun je bijvoorbeeld voor een paar tientjes aan hotelovernachting winnen. Of en cursus surfen. Of schilderen. Of kamperen. Alles wat met vakantie te maken heeft wordt aangeboden.

Hoe het werkt
Bieden maar dus! Maar eerst wilde ik een bepaalde strategie hebben. Anders ging ik er zo met een kat in de zak vandoor. Ik oriënteerde dus goed wat er zoal werd aangeboden, voor hoeveel alles ongeveer weg ging, en op welk moment er werd geboden. Wat bleek? Sommige dingen, zoals een hotelovernachting bij Fletcher Hotels, worden de hele dag door aangeboden. Soms wel zes veilingen per uur. Na een paar keer kijken wist ik dus dat de overnachtingen vaak voor 40 euro weggingen. De volgende veiling bood ik in de laatste tien seconden dus 44 euro, en hopla, de overnachting was van mij! Tip: lees wel even goed de voorwaarden van een ‘prijs’ voor je gaat bieden. Dat had ik dus niet gedaan en kwam er toen naderhand pas achter dat ik de check niet in het weekend kon verzilveren. Bijbetalen voor een andere dag kon niet.

Op VakantieVeilingen.nl downloadde ik vervolgens een waardebon. Via de site kon ik direct reserveren bij het hotel naar keuze. Hier kwamen wel nog 5 euro reserveringskosten bij. Maar goed, een hotelovernachting voor twee personen in een drie sterrenhotel voor nog geen 50 euro totaal is niet veel! Ik koos voor de Fletcher-vestiging in Oisterwijk, waar ik woensdag 1 oktober met mijn moeder sliep.

Foto: Fletcher Hotels
Foto: Fletcher Hotels

Wie kan rekenen weet dat ik nog een leuk bedragje over had. Na het winnen van de hotelovernachting, besloot ik dus nog even door te zoeken naar nog wat leuks. Wat kon ik nou eens gaan doen vóór ik in een hotel zou blijven slapen? Nou, een dagje sauna leek me wel wat! Ik ga graag naar de sauna. Met mijn moeder ga ik zeker elk jaar wel. Daarom zocht ik op VakantieVeilingen.nl op sauna’s. En ja hoor, Sauna & Beauty Oase vlakbij Nijmegen bood een dagje sauna voor twee personen aan. Je kreeg er dan ook nog een modder-behandeling en kopje koffie of thee bij. Ik bood weer iets meer dan 40 euro en won de veiling. Dit keer moest ik om te reserveren even bellen, dus zo gezegd, zo gedaan. Op woensdag 1 oktober ging ik dus lekker naar de sauna.

Ervaringen
Hoe is het bevallen? VakantieVeilingen.nl in ieder geval goed. Wie eens een leuk en/of origineel dagje uit wil kan er zeker terecht. En als je het goed speelt ook zeker voor een voordelige prijs. Bestudeer dus wel even wat er zoal voor iets wordt geboden, en biedt altijd pas op het laatst. Anders loopt de prijs alleen maar op. Lees ook altijd goed de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Reserveren en dergelijke ging gemakkelijk, al is het jammer dat je nog extra reserveringskosten moet betalen. Tot slot vind ik het handig dat je in kan loggen via Facebook en kan zoeken op provincie en plaats.

Foto: Sauna & Beauty Oase
Foto: Sauna & Beauty Oase

De sauna en het hotel zijn ook prima bevallen. Sauna & Beauty Oase was niet te vergelijken met een moderne sauna als Spa Zuiver in Amsterdam, maar voor een keertje was het hartstikke leuk. Weer eens iets anders en je weet zeker dat je daar geen bekenden tegenkomt 😉 De sauna zag er iets gedateerd uit, maar was wel schoon en het personeel was vriendelijk. Er was genoeg keuze (denk: lichtsauna, infraroodsauna, stoombad, opgietingen, etc) en er waren ook jacuzzi’s en een buitenzwembad. De modder-behandeling was iets minder: wel lekker hoor, maar je zat gewoon met acht man in een stoombad terwijl je jezelf met modder kon insmeren. Dat noem ik niet echt een behandeling. Ik zou er in ieder geval niet (veel) voor willen betalen. Ook het eten had beter gekund. We lunchten met een buffet, maar behalve wat salades was er weinig keuze in beleg. De lunch was overigens niet inbegrepen en de drankjes maakten geen onderdeel uit van het buffet.

Rond etenstijd kwamen we ’s avonds aan bij het hotel. Het lag aan een rustige weg aan de rand van het bos. Een mooie omgeving! Het personeel was erg vriendelijk en de hotelkamer was eenvoudig maar prima. We aten (tegen eigen kosten) een hapje in het restaurant van het hotel; een ribeye en een kipsaté. Beide gerechten smaakten heerlijk! Het ontbijtbuffet was wel inbegrepen, maar mijn moeder en ik moesten de volgende dag al om 6 uur weg. Gelukkig kon het hotel voor ons een ontbijtpakketje maken, dat we mee konden nemen en in de auto opaten. Erg attent en rijkelijk gevuld: broodjes, ontbijtkoek, drinken en een appel. Mocht je ergens een keer een hotel nodig hebben, dan is Fletcher een prima optie!

Heb jij wel eens geboden op VakantieVeilingen.nl?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Van sauna tot hotel met VakantieVeilingen.nl