Aussie Reading (part 2)


Op zoek naar een leuk boek voor in de kerstvakantie? Deze vijf boeken las ik de afgelopen weken in Australië. 

Geluk in het spel 
Deze chicklit van Jill Mansell is en sterk verhaal over een jonge vrouw, een rockster, haar opgedoken halfzus, een lekkere agent en zijn mysterieuze broer. Het leest makkelijk weg, maar is wel wat ongeloofwaardig. Misschien ben ik te kritisch, maar het lezen van zo’n boek is toch een beetje tijdsverspilling. Gelukkig heb ik het niet druk hier 😉

Het nieuwe succes
Dit boek kreeg ik cadeau in de goodiebag bij de Marie Claire Staters Award 2014. De auteur is Arianne Huffington, de hoofdredacteur van The Huffington Post, één van de succesvolste vrouwen ter wereld. De uitgewezen persoon dus voor een lesje succes 2.0. Geld verdienen en uren maken is niet het belangrijkste in het leven (dat kan zij makkelijk zeggen natuurlijk). Het nieuwe succes kan worden bereikt met een balans van goed slapen, mediteren en bewegen. Arianne geeft voorbeelden en tips, ondersteund met ontzettend veel bewijs. Geen ‘echt verhaal’ dus, maar wel interessant!

Murder on the Orient Express
Een klassiekertje van Agatha Christie! Een detective reist met de trein vanuit het Oosten, als er ’s nachts een medepassagier wordt vermoord. De moordenaar moet één van de andere passagiers zijn, want de trein is ingesneeuwd en niemand kan in of uit. Een verrassend (en tikje onrealistisch) plot, maar het verhaal is zeker spannend, tot de laatste bladzijde.

Happy Eva After
Een docent Engels uit Londen heeft een ingedut huwelijk. Hij wil kinderen, maar zijn workaholic vrouw weet het nog zo net niet. Is dit het nou? Dan verschijnt er een jonge vrouwelijke student in zijn klas, die een geheim met zich mee lijkt te dragen. Het saaie leven van de docent wordt hierdoor overgenomen. Goed geschreven, leuke woordgrapjes voor taal-snobs, én het verhaal speelt zich af in Londen. Het einde viel mij wat tegen, maar ik zou het boek niet afraden!

Mr. Big
Nee, niet dé mr. Big uit Sex and the City. Deze chicklit gaat over een meisje uit Manhattan en haar oude vriendinnen uit Brooklyn, die één voor één lijken te gaan trouwen. Wanneer is zij aan de beurt? Een bizarre theorie zorgt ervoor dat het vriendinnengroepje hun zinnen zet op Billy, de bekendste bachelor van Brooklyn. Drie keer raden met wie de hoofdrolspeelster uiteindelijk eindigt…!? Voorspelbaar, maar beter geschreven en iets geloofwaardiger dan Geluk in het spel. Een aanrader voor wie een makkelijke chicklit wilt lezen die zich afspeelt in New York.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *