Merry Christmas from Perth! 1


Merry Christmas everyone! Op dit moment is het bij mij al bijna kerstavond, maar jullie zijn wellicht nog aan het werk. Toch wil ik jullie alvast hele fijne kerstdagen wensen! En vooruit, een Aussie-update!

Vrijdag 19 december vertrokken we uit Jurien Bay. In Jurien Bay waren we twee nachtjes gebleven, maar om eerlijk te zijn verveelden we ons hier een beetje. Het waaide ook hier erg hard de hele dag, waardoor het vrij fris was om in de schaduw te zitten, terwijl je in de zon weer verbrandde. Jaja, luxeproblemen!

Jurien Bay

Eigenlijk zouden we pas de 20ste naar Perth rijden, om daar te meeten met Michael en twee weken op zijn huis te gaan passen, maar in overleg konden we vast een dagje eerder komen. Die laatste rit was er weer eentje om niet te vergeten. Toen we na een kwartier stopten om te kijken welke kant we op moesten, hoorden we weer eens een raar geluid uit de motorkap komen. Hup, een local er bijhalen dus. Die vulde ons water bij en adviseerde ons naar een garage te rijden om alles te laten checken. Dat dus maar gedaan, maar de man van de garage kon er de vinger niet opleggen. Twee onderdelen vervangen en op hoop van zegen dus maar door naar Perth. Met 80 kilometer per uur, om de motor niet over te belasten, en om het half uur stoppen om het water te checken, kwamen we uren later in Perth aan. We made it!

Ons eerste maaltje in Perth

Sinds vorige week vrijdag zitten we dus nu in ons nieuwe huis in Perth. Michael is zaterdag vertrokken en sindsdien hebben we de autoruit en de uitlaat laten fixen, boodschappen gedaan, gewinkeld en het centrum van Perth verkend. Heerlijk om weer lekker een (t)huis te hebben, te kunnen wassen, gratis en goedwerkende wifi te hebben, en weer in een echte stad te zijn.

Centrum van Perth
Perth Skyline

De kerstdagen brengen we hier door met lekker eten en een bezoekje aan het strand, Tweede kerstdag willen we een feestje pakken, en ook met Oud & Nieuw gaan we natuurlijk los. We hopen op een leuk huisfeestje met locals, wat goedkoper en denk ik ook gezelliger is dan een feest in een club. Die zijn sowieso niet te betalen; vaak al 100 dollar entree. We vermaken ons dus goed en genieten van de laatste weken samen. Want 9 januari is dit hoofdstuk alweer uit en vlieg ik ’s avonds naar Nieuw Zeeland!

Met de Kerstman in het centrum
Onze kerstshoot bij Coral Bay

Hele fijne kerstdagen en alvast een goed uiteinde! 🙂

Liefs uit Australië!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Merry Christmas from Perth!