Living the Perth life! 1


Perth skyline!

Goodday mates! Alweer tweeënhalve week verblijven wij down under in Perth. Even geen roadtrips en campings, maar leven in één en dezelfde stad. Dat voelt dus echt als een lifestyle!

Perth is de hoofdstad van West-Australië. Circa twee miljoen mensen wonen in het centrum en de suburbs. Totaal is Perth tientallen kilometers lang. De suburbs vormen dus een belangrijk onderdeel van de stad. Het centrum zelf is zelfs vrij klein. Buiten het centrum zie je vrijwel alleen uitgestrekte woonwijken met burgerlijke huisjes met alleen een begane grond. Wij verblijven al tweeenhalve week in Joondalup, een suburb zo’n 30(!) kilometer vam het centrum.

De dagen vliegen voorbij. We doen het hier rustig aan, maar hebben toch al best wat leuke dingen mee mogen maken.

Op Kerstavond gingen we borrelen in de stad.
Eerste Kerstdag gingen we naar het strand. Het was hier ongelofelijk druk! ’s Avonds maakten we een heerlijk kerstdiner.
Tweede Kerstdag bestaat hier niet. In Australië is het de 26ste Boxing Day. We gingen naar een BBQ- en cocktailfeestje bij locals!
Eind december gingen we een dagje naar Fremantle, een hippe suburb van Perth. Hier bezochten we de markthallen en dronken een biertje bij Little Creatures.
Op 30 december nam ik mijn eerste surfles. Superleuk, maar moeilijk om op het bord te blijven staan!
Oud en Nieuw vierden we in het centrum van Perth, met zelf meegebrachte wijn en champagne.
Op drie januari zagen we de film Gone Girl in een openluchtbioscoop in Kings Park. Net als in de film! Natuurlijk was het boek beter… 😉
Zondag hadden we een heerlijk dagje aan het strand. ’s Avonds aten we bij een local die we ontmoet hadden bij het BBQ-feestje,

Onze laatste dagen in Aussie samen tikken weg! Vandaag en morgen nog even wat leuks doen,. Woensdag en donderdag slapen we in een hotel in het centrum, dus ook dat wordt nog genieten. En vrijdag vlieg ik naar Nieuw-Zeeland!

Ik ben genieten van Perth, joe!

Kitesurfer
Openluchtbioscoop in Kings Park
Cottesloe Beach
Cottesloe Beach
Christmas at the beach!
Fremantle
Gratis muziek in Fremantle
Scarborough Beach
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Living the Perth life!