The Best of Team #YOLO: de ultieme roadtrip door Australië 2
Begin januari 2015 nam ik afscheid van Team #YOLO. zoals we onszelf noemden vanaf dat we wisten dat we met z’n drieën door Australië zouden gaan reizen. Een ode aan onze drie maanden samen yolo’en.

 

Na drie maanden samen te hebben geyolo’d met vriendinnen L. en L., verliet ik Team #YOLO op 9 januari. Met een heel goede reden, dat wel. Mijn vriend zou een dag later namelijk naar Nieuw-Zeeland vliegen. En dus pakte ik op die zonnige vrijdag het vliegtuig naar Auckland. Tijdens de vlucht had ik alle tijd om na te denken. Wat zou Nieuw-Zeeland allemaal gaan brengen? En watvoor moois had Australië ons allemaal al gebracht?

 

Australische YOLO-momenten

Onderstaande momenten zijn de meest memorabele van onze tijd samen in Australië


 

Werken in Darwin

Nog geen vier(!) dagen waren we aangekomen in Australië of we stonden al te buffelen op een mango farm in Berry Springs, een klein dorpje bij Darwin. De avond voor we zouden beginnen herinner ik me nog maar al te goed. We hadden die middag een telefoontje gehad dat we de dag daarop konden beginnen en nog een aantal inkopen moesten doen. Denk aan kampeerspullen (om op het terrein te kunnen slapen), werkkleding en heel veel eten en drinken. Helemaal gestrest door de beperkte tijd deden we die avond dus snel snel snel onze boodschappen. Over het werken zelf heb je al eerder kunnen lezen in deze blog. Kortom, afzien! 😉 Maar juist daarom was het ook zo heerlijk uiteindelijk weer klaar te zijn. Daarna was het ultiem genieten van onze vrijheid, goede koffie, de Mindil Beach Market én waren we een aardig zakcentje rijker.


 

Red Center

Over ultieme vrijheid gesproken: een busje kopen en daarmee de outback in, hoera! Van Darwin reden we de ruim 1.500 kilmeter naar Alice Springs. Dat kan maar over één weg: de Stuart Highway. Het uitzicht verandert vrijwel niet (asfalt, rood zand, dorre boompjes, blauwe lucht) en je komt amper plaatsjes tegen, maar hoe bijzonder was deze trip! Eenmaal in Alice verbleven we op een chille camping, om vervolgens nog een paar uurtjes door te rijden naar dé Ayers Rock (Uluru). Voor sommigen een anticlimax, voor ons heel bijzonder de rots eens in het echt te zien. Wat is-ie groot! Eigenlijk nog mooier vonden we het nabijgelegen Kings Canyon, een enorme rots/klif waar we de prachtige rim walk liepen. Na ons bezoek aan de Red Center weer via de Stuart omhoog. Want ja, we wilden toch echt naar Broome, en een andere weg is er niet!

Broome

Het strand bij Broome was echt niet het mooiste strand dat we aan de westkust hebben gezien, maar wel het eerste. En daarom is Broome denk ik ook zo’n prachtige herinnering geworden. Na al die duizenden kilometers eindelijk aan zee. Strand! In Darwin was er ook strand, maar niet zo’n beachlife-idee als aan de westkust. Enfin, Broome dus, het plaatsje waar we menig backpacker al over hadden gehoord. We hadden hier een prima camping met heel chil zwembad, maakten een kamelentocht tijdens zonsondergang over het strand en bbq’den wat af. Let the beachlife begin!

Karratha

Wie had gedacht dat deze zo-niet-toeristische bestemming in ons rijtje zou eindigen? En dat nadat zelfs onze  bus het hier begeven had? In Karratha hebben we echter – juist door onze kapotte bus – een superleuke tijd gehad. We waren namelijk nog geen kwartier voorbij Karratha toen we met de geweldige vriendelijkheid van (West-)Australiërs te maken kregen. Onze auto had het begeven en niet veel later stopte er iemand die ons wel wilde terugslepen naar Karratha. Vervolgens werden we opgevangen in de garage waar onze auto (niet) gemaakt zou worden. Toen de motor kapot bleek, bood één van de monteurs aan bij hem thuis in de logeerkamer te gaan slapen. Dat wilden we natuurlijk wel, want onze auto was niet alleen ons vervoer, maar ook ons huis! Uiteindelijk werd één nachtje zes dagen. Dit doordat we op een nieuwe (oude) auto moesten wachten. Ondertussen hebben we ons kostelijk vermaakt in het huis van de monteur, met vooral veel bier, barbecue en gezelligheid.


Ningaloo Reef

Wat waren we blij dat we na Karratha weer verder konden met onze roadtrip. Anders hadden we het prachtige Ningaloo Reef moeten missen! Het Ningaloo Reef ligt voor de kust van West-Australië, en is gemakkelijk vanaf Exmouth en Coral Bay te bezoeken. Dit deden we dan ook. In Exmouth reden we met onze auto naar allerlei mooie strandjes en gingen snorkelen. Turquoise Bay was ons hoogtepuntje. Ook vierden we in Exmouth Sinterklaas en aten Hollandse pot. In Coral Bay was het strand eveneens prachtig en maakte ik de duiktrip van mijn leven: ik zag maar liefst drie zeeschildpadden en een stuk of zeven reef sharks. Verder snorkelde ik boven drie manta roggen! In een ander seizoen zijn er in het Ningaloo Reef trouwens vaak whale sharks te zien.

 

Monkey Mia

Meer een resort dan een plaatsje: Monkey Mia. Mooie accomodatie, toplocatie, gratis barista made koffie en scones, wilde dolfijnen voeren aan het strand, do I need to say more? Bovendien ontmoetten we hier Michael, die ons vroeg op zijn huis en hond te passen als hij twee weken op vakantie zou gaan. Eh, ja dat wilden we natuurlijk wel! Echt op het juiste moment op de juiste plaats.


Perth

Een paar dagen voor Kerst kwamen we dan ook in Perth aan, bij het huis van Michael. Uiteindelijk bleven we maar liefst drie weken in Perth. Door het heerlijke stadsleven, maar ook een beetje door onze auto, die we niet meer vertrouwden en daarom niet verder door wilden rijden. Het huis van Michae bevond zich in Joondalup, een suburb ver buiten het centrum, maar goed te bereiken met het openbaar vervoer. We voelden ons al snel thuis. Verder vierden we Kerst (mijn eerste Kerst in het buitenland), Oud & Nieuw, gingen naar verschillende strandjes, hadden een cocktail- en bbq-feestje bij locals, gingen stappen, uiteten, winkelen, naar het gezellige Fremantle, naar een openlicht bioscoop, picknicken in Kings Park, en sliepen nog twee dagen in een mooi hotel in het centrum. Waarschijnlijk vergeet ik nog veel meer leuke dingen en gezellige ’thuismomenten’, maar ik denk dat het wel duidelijk is: the Perth life is good!

Na nu al zoveel prachtige momenten ben ik benieuwd wat me nog te wachten staat in Nieuw-Zeeland en Oost-Australië. I’ll keep you posted!

Ben jij wel eens Down Under geweest? En wat zijn jouw mooiste herinneringen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “The Best of Team #YOLO: de ultieme roadtrip door Australië